Nytt

Blant de alvorlige beskyldningene som nylig er blitt rettet mot noen av demonstrantene som protesterte etter knivdrapet i Chemnitz, er at de deltok i «hetsjakt» og «pogromer» mot sakesløse personer med utenlandsk utseende. Statsminister Angela Merkel var klar i sin fordømmelse av «hatet i gatene».

Michael Kretschmer deltar 2. september 2018 i ett minutts stillhet for Daniel Hillig, som ble myrdet i Chemnitz. Foto: Hannibal Hanschke / Reuters / Scanpix.

Billedmateriale har vist at en viss aggresjon forekom, men nå reagerer selv delstaten Sachsens statsminister Michael Kretschmer på noen av beskrivelsene av urolighetene, melder Die Welt.

I delstatsparlamentet i Dresden sa CDU-politikeren: «Det er klart at det ikke fantes noen mobb, ingen hetsjakt og ingen pogromer.»

Kretschmer understreker at han også er rystet av det som er skjedd i Chemnitz, men at det ikke er rett å stemple en hel by eller delstat, slik man har sett tendenser til den senere tiden.

Påtalemyndighetene i Dresden er i ferd med å undersøke videoopptak fra demonstrasjonene i Chemnitz den 26. og 27. august for å se om det skjedde noe kriminelt. Ifølge Die Welts opplysninger er det ennå ikke blitt funnet bevis for noen «hetsjakt» i videomaterialet som hittil er blitt gjennomgått.

Dersom det ikke kommer mer håndfaste beviser på jakt, har regjeringen gjort seg skyldig i å spre falske nyheter, kommenterer AfDs stedfortredende fraksjonsleder i Forbundsdagen, Leif-Erik Holm.

Det kan altså se ut som om den aggresjonen som fantes i gatene, er blitt blåst opp til en jakt og utnyttet politisk i sin oppblåste form. Slikt vil neppe styrke folks tillit til toppolitikken eller toneangivende medier.

 

Støtt Document ?

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.