Nytt

Den tyske etterretningssjefen Hans-Georg Maassen vil måtte gå av, melder Die Welt.

Den tyske etterretnings- og sikkerhetstjenesten Verfassungsschutz’ sjef Hans-Georg Maassen, vil bli tvunget til å gå av, erfarer Die Welt.

Avisen viser til ikke navngitte regjeringskilder som sier at han må gå av fordi han ikke lenger har statsminister Angela Merkels tillit.

Merkel mener at Maassen har blandet seg inn i partipolitikken, ifølge Welt.

Innenriksminister Horst Seehofer har tatt etterretningssjefen i forsvar, men Merkel skal være fast bestemt på at han må gå – uansett hva Seehofer måtte mene.

Hans-Georg Maassen høstet skarp kritikk fra flere politikere for sine uttalelser om at det ikke fantes beviser for at høyreekstreme jaktet på utlendinger under demonstrasjonene etter knivdrapet i Chemnitz.

Uttalelsen skapte konflikt mellom partiene i den tyske samlingsregjeringen, bestående av de to konservative partiene CSU og CDU samt sosialdemokratiske SPD. SPD har krevd Maassens avgang.

Etterretningssjefen anklages også for å ha gitt videre etterretningsinformasjon som har vært unndratt offentlighet, til det høyrepopulistiske partiet Alternative für Deutschland, noe han selv nekter for.