Nytt

Den avtroppende tyske etterretningssjefen Hans-Georg Maassen, sa i en tale til europeiske kolleger at Tysklands politikk lider av naivisme og venstreorientering. Derfor går det som det går.

Da talen ble lagt ut på etterretningstjenestens intranett tok det ikke lang tid før den ble lekket til mediene.

“I’m seen in Germany as a critic of idealistic, naive and leftist foreign and security policy. I can imagine a life outside public service, for example in politics or business,” Maasen said in his speech.

Det tok ikke lang tid før innenriksminister Horst Seehofer hadde gitt Maassen sparken. Seehofer måtte for kort tid siden «redde» Maasen fra å bli sparket. Sosialdemokratene ville ha hans hode på et fat.

Det som provoserte var uttalelsen Maassen kom med om at en video som sikulerte fra Chemnitz, som angivelig viste tyskere som jaktet på innvandrere, var et falsum.

Det var opplest og vedtatt at de som protesterte mot et drap i Chemnitz var ytre høyre. Angela Merkel kjører for fullt på en slik fremstilling. Når hennes egen etterretningssjef motsa henne, å hun ha fått apoplektisk anfall.

Men Maassen gir seg ikke. Han må ha gitt blaffen. Hvis han går inn i politikken kan han bli en brysom aktør for Merkel og venstresiden.

 

 

Outgoing German spy chief sacked for branding SPD as ‘radical left’