Kommentar

Joe Biden brukte storslegga under den årlige middagen til Human Rights Campaign i Washington 15 september. Er det ingen av de humanitære som tenker at det kan være kontraproduktivt å stemple halvparten av velgerne som bunnfall? Foto: Yuri Gripas / Reuters / Scanpix

Forferdelige nyheter fra Trondheim. Jeg regnet med å våkne til vegg-til-vekk-dekning i NRKs morgennyheter tirsdag. Men den gang ei. Det ble nevnt midt i Dagsnytt klokken 7. Kun summarisk. I hovedsendingen 7.30 var det borte.

Denne tausheten sier en hel del. Den markerer et nytt steg. Nå skal de negative nyhetene feies under teppet av statskanalen.

(Hva denne tausheten gjør med NRKs 1.700 journalister kan man bare spekulere om.)

Vi forstår hvorfor. Drapene er som et åpent sår i den multikulturalistiske fasaden. Det må lukkes så snart som mulig. Man tror man gjør det ved fortielser og løgn.

Det som skjedde i Trondheim er et slag i ansiktet på politikere som Abid Raja. Hvis denne nyheten hadde fått synke inn kunne han ikke stått i studio slik han gjorde sist torsdag og gitt Sylvi Listhaug skylden for veksten i gjengkriminalitet i Oslo. Raja påsto at Sylvis retorikk kommer som et knyttneveslag ut av TV-ruta. Sylvis retorikk forteller unge muslimer at de ikke er ønsket, ikke hører til. En slik påstand er så latterlig at det bare er i NRK den kan bli fremsatt uten å møte hånlatter. Skulle Sylvis omtale av de enorme problemene vi står overfor ha skapt dem? Er responsen årsaken til problemet? Å si noe så vrøvlete er den virkelige populismen i dagens debatt. Det er mainstreammedier og politikere som uhemmet spyr ut denne retorikken.

– Vi har ikke slike problemer i Norge, sa Raja. Han gikk veldig langt opp på banen. – Kriminaliteten er synkende.

Raja unnlater aldri å gå inn for mer innvandring. Han fremstiller det som vinn-vinn.

Hvis Norge hadde hatt tabloidaviser som fulgte med tiden skulle man laget en forside med bilde av Raja og Trondheim-drapene og spurt: Vinn-vinn Raja?

Det ville vært brutalt, men sannheten er brutal: I stedet begynner Rita Ottervik å snakke om at vi ikke har tatt oss nok av dem.

Den samme Ottervik har «fått igjennom et hastevedtak i formannskapet (Kunne visst ikke vente til bystyret) om at Trondheim skal ta imot ytterligere 33 asylsøkere, hvorav 18 mindreårige. (Adressa 12.09.)».

Det blir nok bra.

Ikke på noe tidspunt stanser noen ansvarlige opp og spør seg hva det er som skjer. Ingenting om afghanernes kultur, ingenting om deres bakgrunn. Bare solskinnshistorier: De var så kjekke gutter og alt var i orden en halv time før det skjedde. Hvor naiv er det lov å være?

Begeret er fullt

I Tyskland ga Merkel lederen av det tyske PST, Hans-Georg Maassen, sparken for at han våget å si at historien om tyskernes jakt på innvandrere i Chemnitz var en myte produsert av venstresiden og grepet begjærlig av Merkel. Han ble sparket oppover til statssekretær i innenriksdepartementet, men det var likevel en degradering. Maassen var en av de første som advarte Merkel om at masseinnvandringen – noen sier av så mange som to millioner i 2015 og frem til idag, – innebar store risiki.

Merkel har aldri vist noen forståelse for tyskernes bekymring for fremtiden, men kaller alle protester mot hennes migrasjonspolitikk for «hatefulle». Så også demonstrasjonene i Chemnitz.

“There is no excuse or justification for hate, for the use of violence by some, Nazi symbols, hostility against people who look different, who own a Jewish restaurant, attacks on police — and heated debates about whether it’s hate or a hunt don’t help,” Merkel said to applause.

Merkel stiller seg på «den andre siden», den som avviser at folk har rett til å protestere mot forandringen av deres land til noe helt annet, med en annen befolkning, andre skikker og økende kriminalitet. Hun bruker sin innføling kun for de fremmede. Dette i seg selv øker polariseringen.

Skyter budbæreren

Maassens avskjed vil gå inn i historien som ett av mange vannskiller. Merkel har hele tiden anledningen til å slå inn på en annen linje. Men gjør det ikke. Det er delstatsvalg i Bayern neste måned. Der regjerer søsterpartiet Den kristeligsosiale union, som tradisjonelt er mer konservativt enn CDU. Leder er innenriksminister Horst Seehofer. Han hadde stilt seg bak Maassen. Men SPD forlangte at han måtte gå. Maassen hadde gjort noe utilgivelig: Indirekte sa han at forbundskansleren lyver: Det var ingen hetsjakt i Chemnitz.

Men en slik historie passet Merkels fortelling. Det som kan balansere innvandrernes kriminalitet er at innfødte viser seg hatefulle. Derfor er alltid et par Sieg Heil i folkemengden nyttige, for medier og for politikere.

Alle som har øyne i hodet så at det dreide som om noe mye større i Chemnitz. Merkel ville bare ikke se det. Hun ville parkere historien. Det er som å skyte budbæreren og håpe at budskapet forsvinner.

Biden

Det er samme historie i USA. Tidligere visepresident Joesph Biden holdt lørdag en tale der han sa at bunnfallet i samfunnet som er fulle av hat og fordommer aldri har hatt støtte oppover i systemet. Nå har de en støtte i mannen i Det hvite hus, sa Biden.

Biden sa dette under den årlige middagen for Human Rights Campaign:

Mr. Biden told an enthusiastic crowd of LGBTQ rights advocates that social conservatives at home and abroad who used religion or culture as a “license to discriminate” were committing a “crime” of prejudice.

“Despite losing in the courts and in the court of public opinion, these forces of intolerance remain determined to undermine and roll back the progress you all have made,” he argued. “This time they — not you — have an ally in the White House.

“They’re a small percentage of the American people, virulent people,” he continued. “Some of them the dregs of society. And instead of using the full might of the executive branch to secure justice, dignity [and] safety for all, the president uses the White House as a literal, literal bully pulpit, callously exerting his power over those who have little or none.”

Dette er samme toner som Hillary Clinton kom med under valgkampen, der hun snakket om at halvparten av Trumps tilhengere var «deplorables». Det Biden ikke forklarer er hvordan bunnfallet kan utgjøre halvparten av befolkningen.

Den mest skitne av alle valgkamper

Biden nevnes som en mulig kandidat i 2020. Man kan tenke seg hvordan den valgkampen kommer til å bli, uansett hvem som stiller for Demokratene.

Det handler om delegitimering. Venstresiden anerkjenner ikke en side med andre verdier enn dem selv.

Også Merkel og vår egen statsminister hører hjemme på denne siden. Vi trenger ikke vente på Gahr Støre. Erna er på samme side.

Når de føler seg truet tyr de til de mest nedrige argumenter og fremstiller legitime stemmer på grasrota som ytterliggående. Det er ingen forsøk på diffrensiering.

Dette er den den fronten som går gjennom alle vestlige samfunn som har kastet loss og satset alt på mangfoldseksperimentet.

Frontene vil bli skarpere og mer uforsonlige. Det er viktig å bevare balansen. Vi står bare ved begynnelsen. Foran oss ligger et helt ukjent terreng.

 

 

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!

 

 

Støtt oss

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.