Nytt

Barack Obama har offentliggjort en video hvor han gir sin støtte til Joe Bidens kandidatur. Det har vakt oppsikt at Obama har valgt ikke å støtte sin visepresident gjennom åtte år.

Biden har forklart det med at han har bedt Obama om ikke å støtte ham. Men det er det ingen som tror på. Etter at Sanders kastet inn håndkleet hadde han ikke noe valg.

Obama er veltalende som vanlig. Ordene strømmer, men de er glatte. Skamrosen av Biden er på grensen til å bli ironiske. Biden kan knapt opptre uten å si noe dumt.

I liveseansen med Sanders mandag hvor de to skulle godsnakke med hverandre, være buddier, la mange merke til at Biden opptrådte stivt. Forklaringen? Han satt og leste fra en teleprompter! Selv en kvarters godsnakk med en kandidat som ikke lenger truer ham, turde ikke Bidens stab ta sjansen på.

Det skriver ikke norske medier, norsk publikum er helt uforberedt på at Biden er presenil og knapt vet hvor han befinner seg.

Twitter drypper av humor og LAUGHING OUT LOUD .

Det var haugevis av slike tweeter.

Flere av dem var fra Sanders-supportere. Allerede i 2016 var det rundt 8 prosent av dem som stemte Trump. I år kan det bli enda flere.

På den bakgrunn virker Obama for glatt og unnvikende. Han sier at Demokratene i iår har hatt et fremragende heat av kandidater med lysende ideer.

Da tipper det helt over. Demokratene har hatt et katastrofalt heat og Obama vet det. Det er en grunn til at han ikke ville støtte Biden: Han var redd for sin legacy, for det han skapte og etterlot.

Med Biden for nedadgående kan han være helt sikker på at det ikke blir noe igjen av den.