Biden på pressekonferanse i Wilmington 4. september. Han holder en halv time, så er det slutt. Kun 45.000 har sett videoen, det er lite for en kandidat to måneder før valget. 

Demokratene truer med vold hvis ikke Biden vinner. Hillary har anbefalt Biden ikke å innrømme nederlag, uansett hvor mange stemmer som skiller.

Democrats are threatening violence if Joe Biden does not defeat President Trump in November, New York Post columnist Miranda Devine said Saturday.

«If you think that they were sore losers in 2016, you ain’t seen anything yet. … Democrats have no intention of accepting defeat at the ballot box,» Devine said on «Fox & Friends Weekend

Dette voldelige aspektet er helt borte fra norske medier. Det ville rystet virkelighetsoppfatningen hvis publikum skulle forholde seg til at Obamas parti er overtatt av folk som ikke skyr noe middel for å vinne.

Men var det ikke det også Obama gjorde da han mobiliserte CIA, NSA, State Department, Justis og FBI for å hindre at Trump ble valgt?

Volden i gatene er politikk med andre midler.

Demokratene og anti-Trump-mediene har systematisk fortiet volden helt til mandag denne uken. Kenosha gjorde det umulig å kalle det «fredelige protester». Demokratene så av meningsmålingene at volden var i ferd med å gjøre innhugg i velgermassen. De måtte gjøre noe. Biden dro til Kenosha, to dager etter Trump. Det så litt klønete ut. Biden var i en kirke. Enten det er seniliteten eller dårlig skuespill: Han virker ikke overbevisende. Ikke autentisk.

Han tok noen spørsmål fredag. De kom fra journalister som formelig smøg seg inn til ham. – Hvordan føler du det i sjelen din når du hører om hva Trump sa om soldatene? spurte Atlantic-journalisten.

De som er interessert i politikk, får med seg at det er to standarder også for utspørring av kandidatene: Trump blir «hammeren» hver eneste dag. Journalistene prøver å ta ham med «gotcha»-spørsmål. Kontrasten til kosepraten med Biden blir skrikende, og det er neppe til Demokratenes fordel at deres kandidat ikke tåler et møte med virkeligheten.

Skal vi virkelig stemme på denne fyren? spør folk seg.

De vet at han trolig blir plassert på gamlehjem, men hva med Kamala Harris? Hun satt hos Jimmy Kimmel og sa at de vakre protestene i gatene kom til å fortsette også ut over valget. Det var hun absolutt for. Mer vold, altså.

Den slags uttalelser kommer tilbake og «biter» Demokratene, og de er vanskelige å løpe fra.

Demokratene må satse på at mediene gjør jobben for dem og mørklegger hva Biden har sagt. Han påstår nå at han ikke har sagt at han skal gjøre slutt på fracking. Men under nominasjonskampen fikk han spørsmål om han ville gjøre slutt på fracking, og da svarte han høyt og tydelig ja. Likeledes under et møte med en jentunge. Biden lente seg frem og sa: – Jeg lover deg dyrt og hellig at jeg vil gjøre slutt på fossil energi.

Flip-flop, kaller amerikanerne det. Å skifte politikk som andre skifter skjorte. Dette er den typen glemsomhet som Biden ikke kan skylde på alderen for. Det er bevisste løgner.

Biden sa «if true», hvis det er sant, er uttalelsen om falne soldater som tapere noe av det verste han har hørt. Men indignasjonen høres ikke helt overbevisende ut.

I USA virker slike historier motsatt: Trumps base hører at 11 navngitte vitner som var med på turen til Frankrike, bestrider Atlantics versjon. Europeiske medier tar ikke med dette. De kjører full guffe på Biden.

Det sier selvsagt noe om Vest-Europa at det står enda dårligere til her enn i USA, hvor det tross alt er en sterk motkraft.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.