– Demokratene vant brakseier i avgjørende vippestat. – Skrek av glede, skriver Aftenposten.

Mannen som vant brakseier, er demokraten John Fetterman, og den var «overraskende komfortabel mot tv-doktoren Mehmet Oz i kampen om et sete i Senatet. Målingene hadde bommet igjen, men denne gangen hadde de undervurdert Demokratene.»

Man kunne bli forledet til å tro at Aftenposten delte gleden. Det som er like sikkert som at solen står opp i øst, er at Aftenpostens Christina Pletten vil aldri stemple Fetterman som en «helt elendig kandidat», slik hun gjorde med Georgias senatskandidat Herschel Walker. Vi vet også med sikkerhet at Norges medier uten tvil vil fremme senator Fetterman og overse fakta om at han er en elendig kandidat som er uskikket til å inneha et verv i Kongressen. Og han er ikke elendig fordi han er funksjonshemmet, men fordi han fører en venstreradikal politikk som ikke vil være til nytte for folket han skal representere.

Kanskje norske journalister burde legge sin ideologi til side for en gangs skyld og tenke over hva som er best for amerikanerne og befolkingen i Pennsylvania, for de vet vel bedre hvem som er best egnet til å vedta lover og fremme deres interesser i samfunnet de bor i.

Hva om de gjorde jobben sin og snakket med menneskene som vil bli berørt av politikken hans, fremfor å finne frem amerikanere som skriker av glede fordi Fetterman vant og støtter den liberale agendaen avisene prakker på det norske folk?

De kunne starte med å kontakte arbeiderne i Scranton, Pennsylvania, som føler det som et slag i ansiktet at de stenger rørledningsprosjektene der fordi myndighetene vil ha mindre boring og fracking. Eller de kunne snakke med ordføreren i Carbondale, Justin Taylor, som var så modig å møte opp en uke før valgdagen til et intervju på Fox & Friends First for å diskutere hvorfor han ikke støttet Fetterman.

For Taylor er nemlig Demokrat, og han har lagt ideologi til side og party first fordi han ønsker det som er best for folket.

Med det gjør ikke hovedstrømsmediene.

For ordfører Taylor er det en skremmende tanke at Fetterman kan bli senator og at han fremmer en radikal politikk som har drevet ham bort fra partiet:

– Fetterman er «en fantasi av Det demokratiske partiet» om hvilken type kandidat som vil appellere til arbeiderklassens velgere.

Taylor beskrev politikken til Fetterman og Det moderne demokratiske partiet som stadig mer radikal, og forklarte hvorfor mange Demokrater som ham vil velge å støtte republikaneren Dr. Mehmet Oz i neste ukes valg:

– De skal være et parti for inkludering, alle skal være involvert, og meninger betyr noe, men det er virkelig ikke tilfelle. I stedet tvinger de agendaen sin på folk. Hele tiden. Og stiller du spørsmål ved det, eller har en litt annen mening, da er du i utgangspunktet utstøtt.

Fagforeningsvelgere i byen hans, som ligger utenfor president Bidens hjemby Scranton, følte det som et slag i ansiktet fra den nåværende administrasjonen:

– Mange fagforeningsarbeidere var veldig opprørt over at de stenger rørledningsprosjekter der. De krever mindre fracking og boring og så videre, sa han, og la til at han fortsatt lurer på hvorfor partiet har forvillet seg så langt bort fra det politiske sentrum.

– Hvor gikk det galt? Hvor gikk dette så langt til venstre at du ikke engang kan se tilbake til midten? Jeg har i hvert fall ikke svaret.

Kanskje det hadde vært en tankevekker for norske journalister at en amerikansk lokalavis i et sterkt demokratisk distrikt som Allegheny County, hvor Fettermans adopterte hjemby Braddock ligger, gikk sterkt ut mot Fetterman før valget. For de vet sikkert også hva som er best for de hardtarbeidende menneskene i byen som mister jobbene sine på grunn av radikale out of touch-politikere.

Pittsburgh Post-Gazette skrev at Fettermans mangel på åpenhet om hans medisinske journaler er urovekkende og at det antyder en impuls til å skjule og en mistillit til mennesker han skal tjene. Videre skrev de at den tidligere ordføreren i den postindustrielle Pittsburgh-forstaden ikke var egnet til jobben fordi han hadde lite erfaring med å ha ekte jobber eller møte problemene til arbeidende mennesker:

Doktor Oz kalte Post-Gazette en fabelaktig avis som normalt ikke ville støtte en Republikaner. – Men Gud velsigne dem … de har også fått nok – de er en stor avis i Pittsburgh.

Jeg tenker på ordføreren og hans Demokrat-venner som la partipolitikk til side og stemte på Republikaneren Dr.Oz og hva de tenker i dag. Og hva med arbeiderne i Pennsylvania som har mistet jobbene sine? Fettermans fracking-agenda er bare en del av hans radikale politikk, og så langt fra arbeiderklassen som det går an å komme. Hadde han vunnet Huset, kunne han godt blitt det syvende medlem av «The Squad», som ser ut til å bli bare større og større for hvert valg.

Herschel Walker er ingen perfekt kandidat. Han er heller ingen perfekt person, for det er ingen av oss. Men han har tatt et oppgjør med sin fortid, med feiltrinnene han har gjort, og han har et sterkt ønske om å forbedre livet til den vanlige mann og kvinne i gata og til dem som sliter med psykiske problemer.

Men norske medier vil ikke gi han en sjanse. Ikke en gang en svart mann som vanligvis har immunitet mot kritikk i avisene hjemme. Fordi han er Republikaner, blir han et hatobjekt samme hvilken farge han har. Og da er det helt greit for Christina Pletten å kalle han en elendig kandidat.

Skriver hun det samme om John Fetterman, vil jeg tilgi henne. Maybe!
 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.