Molly Hemingway, redaktør i the Federalist,sier det er flere mennesker som on the record  bekrefter at Trump ikke sa det The Atlantic påstår. Likevel fortsetter mediene å spre storyen basert på anoyme kilder uten forbehold. Foto: Leah Millis/Reuters/Scanpix

Hvor dypt kan mediene synke i deres forsøk på å senke Trump? The Atlantic var en gang et respektabelt magasin. Redaktøren Jeffrey Goldberg var også en respektert journalist.

Nå serverer de en historie om at Trump under et besøk i Frankrike i mai 2018 sa nei til å besøke en gravlund over falne USA Marine med den begrunnelse at han ikke ville bli våt i håret og at de var «tapere» som hadde falt.

Stikkord: Trumps selvopptatthet og vulgaritet kjenner ingen grenser.

The Atlantic har fire kilder, alle anonyme.

«Trump rejected the idea of the visit because he feared his hair would become disheveled in the rain, and because he did not believe it was important to honor American war dead, according to four people with firsthand knowledge of the discussion that day,» Atlantic Editor-in-Chief Jeffrey Goldberg wrote. «In a conversation with senior staff members on the morning of the scheduled visit, Trump said, ‘Why should I go to that cemetery? It’s filled with losers.’ In a separate conversation on the same trip, Trump referred to the more than 1,800 Marines who lost their lives at Belleau Wood as «‘suckers’ for getting killed.»

Men i dette tilfellet kommer John Bolton presidenten til unnsetning. Bolton beskriver nemlig turen i sin bok, og her er det en helt annen grunn som førte til at besøket på gravlunden ble avlyst: Været. Det var så dårlig vær at Marine One, Trumps helikopter, ikke kunne fly og bilturen ville tatt halvannen time på dårlige veier med enda dårligere sikkerhet.

«On Saturday, I went to the US Ambassador’s residence, where Trump was staying, to brief him before his bilateral with [French President Emmanuel] Macron. The weather was bad, and [then White House Chief of Staff John] Kelly and I spoke about whether to travel as planned to the Château-Theirry Belleau Wood monuments and nearby American Cemeteries where many US World War I dead were buried,» Bolton wrote. «Marine One’s crew was saying that bad visibility could make it imprudent to chopper to the cemetery. The ceiling was not too low for Marines to fly in combat, but flying POTUS was obviously something very different.»

Bolton later wrote, «It was a straightforward decision to cancel the visit but very hard for a Marine like Kelly to recommend, having originally been the one to suggest Belleau Wood (an iconic battle in Marine Corps history). Trump agreed, and it was decided that others would drive to the cemetery instead.»

Fox News fant en kilde som var med på turen som bekrefter at det var sant.

Men det forhindrer ikke anti-Trump-mediene fra å spre storyen så godt de kan, uten å nevne motforestillingene. En av dem som låner sin stemme til propagandaen er NTB:

Biden ut mot Trump etter angivelige uttalelser om falne soldaterID: 17427049

Joe Biden sier president Donald Trump er uegnet til å være president etter at presidenten skal ha kalt falne under første verdenskrig for tapere.

Biden kommenterte fredag Trumps uttalelser, som han ifølge magasinet The Atlantic kom med i 2018. Presidenten har selv avvist at han har sagt dette. Magasinet viser til en rekke anonyme kilder.

– Jeg har aldri vært så skuffet i hele min karriere over en leder som jeg har jobbet med, president eller ikke, sa Biden og la til at Trump er uegnet til å være president.

– Hvis artikkelen stemmer – og det virker den til å gjøre, basert på andre ting han har sagt – rammer den hardt. Det er en skam, fortsatte Demokratenes presidentkandidat.

Ifølge The Atlantic skal Trump ha kommet med uttalelsene i Frankrike da han skulle besøke krigskirkegården Aisne-Marne, der amerikanske soldater som falt i første verdenskrig, ligger gravlagt.

Trump skal da ha sagt at kirkegården «er fylt med tapere», ifølge fire ulike kilder som ikke ønsker å bli navngitt.

BBC var like ensporet i sin nyhetssending 0700- BBC har den samme paternalistiske tonen som norske medier: Det er synd på Trump, han er uskikket, la oss fjerne ham før det er for sent.

Det fremføres på Oxford-engelsk, men for den informerte kan det ikke skjule at BBC er en skygge av seg selv. Woke-kulturen har overtatt.

Våre egne medier er på samme vogna.

Så hva er det som skjer med hodene til folk? Jeffrey Goldberg var en gang en av USA beste journalister. Han skrev boken Prisoners om sin tid som menig i den israelske hæren. Han var en av de få som fikk intervjue Obama om Iran-avtalen og han fikk Obama til å avsløre at han ikke forsto hvor dypt og sentralt antisemittismen stikker i den teokratiske staten. Obama trodde ayatollahene ville være rasjonelle og handle ut fra egeninteresse. Goldberg minnet om at antisemittisme gjør noe med hodene til folk. Hitler valgte å bruke hardt tiltrengt jernbanemateriell på å sende jøder østover i stedet for soldater. Ønsket om å drepe jøder var sterkere.

Obama slapp ikke mange journalister innpå seg. Goldberg var en av de få og fordi han har den jødiske erfaringen fikk han avslørt at Obama ikke forstår hverken hva det vil si å være jøde eller ayatollah. Det sa en del om de sviktende premissene for Iran-avtalen.

Men slik Obama var en psykologisk gåte for Goldberg den gangen, er Goldberg selv blitt en psykologisk gåte idag: Hvordan kan en dyktig journalist bli så forblindet av ønsket om å fjerne en sittende president, til fordel for krefter som vil rive USA i filler og innføre et oligarki i samarbeid med Kina? Et slikt regime vil ikke gi Israel noen beskyttelse.

Det er et stort irrasjonelt element i woke-kulturen, BLM, Antifa og den revolusjonære bevegelsen. Intelligente mennesker faller for bevegelsen, akkurat som vi gjorde på 60-tallet med Marx og flower power.