President Biden sa onsdag to ganger at hans onkel Ambrose Finnegan ble spist av kannibaler på Ny-Guinea etter at flyet hans styrtet under andre verdenskrig. Men militære arkiver viser at flyet styrtet i Stillehavet, skriver New York Post.

Han ble skutt ned i et område der det var mange kannibaler på den tiden, sa Biden til journalister etter å ha besøkt et krigsminnesmerke som bærer onkelens navn i presidentens hjemby, Scranton, Pennsylvania.

– De fant aldri liket hans, men myndighetene dro tilbake da jeg var der nede, og de sjekket og fant noen deler av flyet.

– They never recovered his body, but the government went back when I went down there and they checked and found some parts of the plane.

Etter å ha ankommet Pittsburgh for å holde en tale om tariffer på stål, fortalte den 81 år gamle presidenten den samme historien.

– Han ble skutt ned, og de fant aldri liket fordi det pleide å være veldig mange kannibaler i den delen av Ny-Guinea, sa Biden til fagforeningsmedlemmene i United Steelworkers.

Dokumenter fra Pentagons viser at Finnegans fly styrtet over åpent hav 14. mai 1944, skriver The Post:

– Av ukjente årsaker ble dette flyet tvunget til å nødlande i havet utenfor nordkysten av Ny-Guinea. Begge motorene sviktet i lav høyde, og flyets nese traff vannet hardt, heter det i militærets beretning.

Tre menn klarte ikke å komme seg ut av det synkende vraket og omkom i styrten. En soldat overlevde og ble reddet av et forbipasserende skip. Under et søk fra luften dagen etter ble det ikke funnet noen spor av det savnede flyet eller de omkomne.

Citizen Free Press har allerede laget en  dokumentar om tragedien og publiserte en trailer på X:

Ny trailer for «Kannibalene spiste onkelen min!» er nettopp sluppet.

Fra Joe Bidens forvirrede sinn kommer den tragiske historien om onkel Bosey og kannibalene på Ny-Guinea…

Biden fortalte historien samtidig som han angrep tidligere president Donald Trump for at han i 2018 kansellerte et besøk på en militær kirkegård utenfor Paris etter å ha angivelig kalt falne amerikanske soldater som ligger begravet der for suckers og losers.

– Idioter og tapere? Mannen fortjener ikke å ha vært min sønns øverstkommanderende, sa Biden i Pittsburgh, etter at han i Scranton hadde sagt at Trump nektet å gå opp til minnesmerket for veteraner i Paris.

Den omstridte uttalelsen ble gjengitt i en artikkel av Jeffrey Goldberg i The Atlantic, som skrev at Trump skyldte på regnet og sa at helikopteret ikke kunne fly og at Secret Service ikke ville kjøre ham dit. Ingen av påstandene var sanne, sa Golberg.

I 2020 kom det frem dokumentasjon som avkreftet Goldbergs beretning, og som viste at marinen tok en avgjørelse om dårlig vær som gjorde at turen til kirkegården ikke kunne gjennomføres med helikopter.

Biden forteller ofte personlige anekdoter som viser seg å være usanne, skriver The Post til slutt.

Mens han har vært president, har Biden minst 13 ganger fortalt en historie om en Amtrak-konduktør som ikke stemmer. I 2022 hevdet han at onkelen Frank Biden fikk Purple Heart og to ganger har han sagt at han ble valgt ut til å gå på Sjøkrigsskolen, selv om det ikke finnes noen dokumentasjon på dette.

I 2021 fortalte Biden jødiske ledere at han husket at han besøkte synagogen Tree of Life i Pittsburgh i 2018, der 11 mennesker ble drept.

Synagogen sa at Biden aldri besøkte synagogen, og Det hvite hus hevdet senere at han tenkte på en telefonsamtale med synagogens rabbiner i 2019.

Vi kan ikke skylde på demens, sa Laura Ingraham for noen måneder siden. Biden har løyet i flere tiår.

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.