Under hele Trump-perioden kjørte Demokratene og mediene på at Trump var kompromittert overfor Putin, helt upåvirket at det hele ble avslørt som en konspirasjon fra starten av. Hensynsløs løgn ble en del av amerikansk politikk og «alle» deltok. Det har fått noen alvorlige konsekvenser. Ett av dem er at skillet mellom utenrikspolitikk og innenrikspolitikk er opphevet.

Demokratene beskyldte Trump for å bli styrt av utenlandske interesser. Selv lot de en britisk eks-agent styre kampanjen mot Trump, betalt for av Hillary og Demokratene. Christopher Steele fortalte den ene løgn fetere enn den andre. Han sa at den russiske påvirkningskampanjer ble styrt fra konsulatet i Miami. Da var det visse embetsmenn som reagerte og slo alarm: Russerne hadde ikke noe konsulat i Miami.

Det spilte ingen rolle. Steeles materiale ble sendt videre likevel og brukt som grunnlag for å overvåke Trump-medarbeidere.

Forskjellen på løgn og sannhet, urett og rett, ble opphevet. Når dette skjer på statsnivå får det store konsekvenser. I dette tilfellet var hele sikkerhetsapparatet kompromittert.

Man fant aldri noe på Trump. Man kan være sikker på en ting: Hadde det vært den minste ting ville den blitt blåst ut av alle proporsjoner. Men de fant aldri noe, til tross for ubegrensede ressurser. Fullmakter ga de seg selv. De kunne gjøre alt og mange andre fikk ødelagte liv som resultat.

Demokratene og mediene hadde en løsning å falle tilbake på: Flere løgner.

Ofte var det New York Times som ble brukt til å plante storyer. I juli 2019 dukket det opp en historie om at Putin hadde satt skuddpremie på amerikanske soldater i Afghanistan. Taliban fikk betalt per død soldat. Mediene gikk amok. Det hjalp ikke hva Det hvite hus sa: Mediene hadde tatt Trump på fersken. De visste at han var slik. Nå fikk de beviset.

Rent bortsett fra at det ikke ble lagt frem noe bebis. New York Times’ kilder var som vanlig anonyme.

President Donald Trump, went the tale, deliberately downplayed the aggression to appease Russia and accelerate the timeline to withdraw U.S. forces. Wyoming Rep. Liz Cheney, currently number three in House leadership, was a primary purveyor of the fake news.

For neocons som Cheney var dette manna fra himmelen. Hun kunne bruke det til å forhindre at Trump fikk avsluttet krigen.

Sist uke kom det frem at det hele var en løgn, plantet av folk på innsiden som ville ødelegge Trumps sjanser. Alliansen mot ham var variert: Men alle fryktet de ham så sterkt at de var villig til å bruke alle midler for å stanse ham. Noe gikk i stykker i amerikansk politikk disse årene.

Senator Liz Cheney hadde ingen skrupler med å benytte seg av New York Times-storyen. Hun representerer Republikanske ledere som ikke føler noen lojalitet mot partiet og dets velgere.

On June 29, Cheney released a joint statement with Texas Republican Rep. Mac Thornberry perpetuating the claims U.S. intelligence eventually conceded were a fake news story after Trump left office.

Neocon i dag betyr noe helt annet enn da idealister håpet at amerikanske våpen kunne endre Midtøsten. Idag handler det om våpenindustri, kontrakter og forakt for skattebetalerne og de som ofrer liv og lemmer, De står i dag for hensynsløshet, fri innvandring og endeløse kriger.

Neocons har fått selskap av Demokratene. De er også for kriger. Konspirasjonsteoriene om Trump gjør at de har brukt Russland-kortet så mange ganger at det er ved å bli selvoppfyllende: USA kan komme til å utløse en alvorlig konflikt med Russland. Det man klarte å unngå under den kalde krigen, er blitt en større risiko  idag. Det produseres nye historier som har åpenbare hull.

Da Biden avviste ti russiske diplomater nylig gjentok NTB historien om hackingen av programmet SolarWinds, som ifølge Microsoft hadde involvert minst 1.000 hackere.

SolarWinds ble angrepet i fjor da hackere plantet en skadelig kode i deres programvare. I alt 18.000 av deres kunder lastet ned de aktuelle oppdateringene, som gjorde det mulig for hackerne å få tilgang til systemene.

Blant de rammede var USAs utenriksdepartement, næringsdepartement og finansdepartement samt etterretningsorganisasjonen NSA. I tillegg ble myndigheter og selskaper i en lang rekke andre land rammet. Det er fortsatt ikke avklart hva slags informasjon hackerne kan ha fått tak i.

Også det norske oljefondet og flere norske selskaper, blant dem flere kraftselskaper, ble rammet.

Daglig leder Margrete Raaum i organisasjonen Kraftcert sa til Dagens Næringsliv at sårbarheten som fulgte med den skadelige koden, ikke ble brukt mot selskapene.

– De har fått bakdøren, men aktørene har ikke forsøkt å gjøre noe med det.

De skal ha oss til å tro at de åpnet en bakdør til systemene, men ikke benyttet seg av den? Likevel er det ett enestående alvorlig angrep?

Også skuddpremiestoryen gjentas av NTB, selv om den nettopp er dementert. Løgnene lever sitt eget liv og blitt en del av det politiske systemet. De skal støtte opp om Biden som «tøff», som kaller Putin en morder. Det er på det nivået. Biden som fikk spørsmål om han hadde tatt opp virusets opprinnelse i den to timer lange oppskrytte samtalen med Xi Jinping. -Nei, han hadde ikke det. Ikke ennå, sa Biden og tøflet ut.

Men Putin kan han tøffe seg overfor. Det gjør liksom ingenting.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.