At den britiske eks-agenten Christopher Steele skulle stille opp i en dokumentar om den mappen som fikk hans navn, er ganske utrolig. Men Steele gjør det i dokumentaren «Out of the Shadows: The Man behind the Steele Dossier». Samtidig har han latt seg intervjue av George Stephanapoulos fra ABC News.

Inntrykket han gir, er ikke imponerende. Steele svarer ikke på spørsmålene, og Stephanapoulos har brukt en forfatter, Barry Meier, som kler ham naken. Kjernen i Steeles arbeid er fravær av substans, sier Meier.

Faktisk er det lille resymeet på YouTube ødeleggende for Steele for den som kjenner storyen. Men vi har ikke sett Hulu-dokumentaren.

I et litt større perspektiv: Hvorfor vil noen dra frem Steele etter at alle hans opplysninger viste seg å være fake? Selv FBI fant hans primærkilde, som viste seg å være en russer som bor i USA og innrømmet at han baserte seg på rykter og fylleprat.

Når Steele fastholder troen på at tissevideoen eksisterer, kan det bare være for å opprettholde forestillingen om at det ikke er noen røyk uten ild: Trump hadde en forbindelse til Kreml, den er bare ikke blitt bevist.
Hos noen vil dette gå hjem, og viktigere: Det gir mediene en sjanse til å gjenfortelle myten om Trump og russerne.

Men hva er motivet for å dra frem historier som er lagt døde?

Fordi kreftene i sikkerhetsapparatet som bekjempet Trump med nebb og klør, allerede nå forbereder seg på at han kommer tilbake. Da vil mange av dem bli eksponert og miste jobbene. Det blir en skikkelig oppvask. Da heller bekjempe ham fra første stund.

I det lys må man også se nyheten om at Kongressen skal stemme over om Steve Bannon skal tvangshentes til å vitne fra komiteen som gransker 6. januar. Bannon er innkalt av Pelosi og Liz Cheney, men akter ikke å innfinne seg til en skueprosess. Tvangstiltak vil sette en farlig presedens. CIA og FBI ignorerte stevninger fra Devin Nunes, Chuck Grassley og andre helt rutinemessig under Trump. De ga blaffen i reglene.

Bannon vil tvinge Biden-regimet til å hente ham med politi for å vise hva slags regime det er, som mer og mer bruker politistatsmetoder.

Bannon har en stor følgeskare til sitt waerrom.org, og det kan hende at Biden-regimet skyter seg selv i foten. Igjen.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.