Steve Bannon bar preg av å ha vært lenge på sjøen da han møtte pressen på Manhatten torsdag 20. august. Foto: Andrew Kelly/Reuters/Scanpix

Nyheten om at Steve Bannon ble arrestert ombord på en yacht utenfor Connecticut slo ned som en bombe og var på alle medier: Mannen som hjalp Trump til seier sto tiltalt for underslag. Han er den sjette Trump-medarbeider som havner i politiets klør, hva kan det komme av, spurte BBC.

For BBC kan aldri finne på å spørre om det er noe med de som arresterer Trumps medarbeidere.

FBI-advokat Kevin Clinesmith sto denne uken i retten tiltalt for å ha endret et rettslig dokument som frikjente Trump-medarbeider Carter Page. Brevet var fra CIA og fortalte at Page hadde jobbet for dem. Det ville pulverisert FBIs sak på Page. Derfor endret Clinesmith teksten slik at det sto det motsatte: CIA kjente ikke noe til Page. Dermed kunne overvåkingen rulle videre.

En annen FBI-Trumpmedarbeider George Papadapoulos ble «framed» av FBI og CIA. De plantet pengebevis på ham og sto klar og ventet på ham da han landet fra Israel. Men Papadopoulos hadde luktet ugler i mosen og hadde stoppet i Athen og bedt en advokat ta vare på pengene. FBI-agentene var rasende.

Denne informasjonen samler ikke anti-Trump-mediene på, hvis de i det hele tatt registrerer den. De går videre i samme retning. Ingenting får dem til å fravike propagandasporet som nå for å elevere en presenil presidentkandidat minner om en vekkelse.

Vekkelse

Velgere liker vanligvis ikke predikanter. Det må derfor noe mer til, noe som kan få fart på velgerne og jage dem i samme retning.

BBC var ikke sen med å putte Bannons arrest inn i den riktige sammenheng: Han hadde overbevist Trump om å kjøre frem ultranasjonalistiske saker. Men siden han vant, var det disse som appellerte til 63 millioner velgere?

Den som sa dette var reporter Barbara Plett-Usher, som gjorde seg uforglemmelig da hun rapporterte at hun begynte å gråte da Yasser Arafat måtte forltate Vestbredden for siste gang.

«When the helicopter carrying the frail old man rose from his ruined compound, I started to cry,» she said in the 30 October 2004 broadcast.

Plett (Usher kom senere da hun giftet seg med en advokat fra New York) måtte tåle å bli irettesatt av BBC-ledelsen etter hundrevis av klager. Men det har ikke forandret henne. Hun er BBCs svar på Sidsel Wold.

Pressen har drevet frem en utvikling. Hvordan kan vi da forvente at de skal ha distanse nok til å se den for hva den er?

Hater Bannon

Former White House Chief Strategist Steve Bannon exits the Manhattan Federal Court, following his arraignment hearing for conspiracy to commit wire fraud and conspiracy to commit money laundering, in the Manhattan borough of New York City, New York, U.S. August 20, 2020. REUTERS/Andrew Kelly

I stedet går de til angrep. De hater Bannon fordi han er den han er: Fryktløs og «stor».

For å få fortgang i grensegjerdet mot Mexico startet han og noen andre et crowdfund-prosjekt, We Build The Wall, som tok inn 25 millioner dollar.

Bannon er tiltalt for underslag, triksing med bilag og grov svikefullhet overfor donorer.

Hvor sannsynlig er dette?

Document tilbrakte mange timer med Bannon da han var vår gjest i mai 2019. Han er slik som han fremstår: Direkte, stor energi, mye guts, men også med en menneskelig varme. Bannon er et helt menneske. Og: Smart.

Det fremstår derfor som uforståelig at de skal ha gjort noe så dumt som å forsyne seg av pengene gitt av idealister. Det er det dummeste du kan gjøre i politikken. Skaden er dobbel.

Kan det ha vært rot? Bannon holder et høyt tempo. Kan det være at han har stilt seg laglig til for hogg ved å slurve med regnskap. Dyktige jurister kan få dette til å bli underslag.

Demokratene weaponize justis

Hvis man ser på hvem som reiste tiltalen styrkes en slik mistanke. Det var nummer to ved New Yorks famøse Southern District, Audrey Strauss (72). Etter at Geoffrey S. Berman ble tvunget ut av justisminister William Barr, rykket Strauss opp.

Hvem er Strauss?

Strauss hadde ansvaret for tiltalen mot Trumps advokat, Michael Cohen. Mediene gikk amok da Cohen ble arrestert. Nå skulle hemmelighetene komme for en dag. Politiet gikk så langt at de brøt et tabu: Advokatens taushetsløfte overfor sin klient. Politiet beslagla lydbåndopptak av samtaler med Trump. Dette indikerer noe om viljen til å finne materiale som kan kompromittere Trump.

Offentligheten blir forespeilet noen forferdelige historier. Ifølge Steele-rapporten var Cohen i Praha i august 1916 for å koordinere samarbeidet mellom Trump og Putin. Men Cohen har aldri vært i Praha og kan bevise det. Det er dessuten et faktum han har holdt fast ved selv om han har falt Trump i ryggen på alle andre punkter.

Men Demokratene og anti-Trump-mediene korrigerer ikke kursen. De forandrer ikke fortellingen.

Strauss er skikkelig innsauset i dagens Demokratiske elite: Hun er en registrert Demokrat, hennes sønn er tidligere pressetalsmann for New Yorks guvernør Andrew Cuomo, og gift med ev Cuomos nærmeste rådgivere.

Stort tettere kommer du ikke på et parti som fører krig mot Trump og hans medarbeidere med alle midler?

At Bob Mueller og hans team etterforsket i 22 måneder med ubegrensede ressurser uten å finne noe, gjør ikke inntrykk på dem.

For Trumps synd ligger hinsides fakta og empiri. Den ligger på det metafysiske plan: Han er tildelt rollen som den som sprer Mørke. Biden er lyset.

Journalistene plukker de karakteristika som passer inn i dette manikeiske verdensbildet. Manikeere var en sekt i urkristendommens tid som hadde en ekstrem oppfatning av lys/mørke.

Når justisvesenet, politi og etterretning begynner å arbeide etter slike retningslinjer, begynner det å bli farlig.

Bannon har store ressurser. Han hadde ikke problemer med å reise 5 millioner dollar i kausjon. På frifot er han farligere enn bak murene.

Hva er det som foregår?

En indikasjon er en artikkel i Wall Street Journal som forteller at FBI er ved å granske den kinesiske milliardæren som eier yachten Bannon var på. Dette er en mann som velger å bruke sin formue på å bekjempe Kinas kommunistparti. Man skulle tro at politiet i disse coronatider ikke ville gå etter ham med mindre de hadde en svært god grunn.

I stedet er det hans «media efforts» i USA og særlig samarbeidet med Bannon som nevnes først. Dette lyder ikke betryggende.

The FBI is examining exiled Chinese businessman Guo Wengui and the money used to fund his media efforts in the U.S., including his work with Steve Bannon, a former senior adviser to President Trump, according to people familiar with the matter.

Det later til å være en direkte forbindelse mellom arrestasjonen av Bannon og etterforskningen av Guo.

Federal Bureau of Investigation national security agents in recent months have asked people who know both men for information on Mr. Guo’s activities, including the source of funds of a media company linked to him that hired Mr. Bannon in 2018 as a consultant, the people said.

Man må spørre: Er det samme krefter som sto bak Russland-konspirasjonen, som brukte justis, CIA og politi mot Trump, og motsetter seg alle forsøk på å utlevere dokumenter, fordi den samme maktstrukturen er intakt etter fire år? Det er ingen tegn til at folk som viseutenriksminister Sslly Yates angrer eller vil legge kortene på bordet. De innrømmer akkurat så som de må, og kjemper videre. Yates sto frem som karaktervitne for Biden på DEM20 denne uken.

En krig uten regler

To kinesiske offiserer, som idag er generaler, skrev på 90-tallet boken «Unrestricted warfare». Den beskriver hva Kina må gjøre for å slå USA. Det er en anvisning på krig med alle midler, ikke minst tyveri av intellektuell eiendom, anvendelse av alle midler for å svekke fienden.

Demokratene oppfører seg som om Trumps Amerika er fienden.

Og Republikanerne oppviser en merkelig passivitet. Det er som de tror det skal gå over, at de skal bli benådet.

Amerikas skjebne henger på en forholdsvis liten ledergruppe, som Chad Wolf i Department of Homeland Security.

Du kan ikke følge de vanlige reglene overfor en motstander som vil ødelegge deg med alle midler.

FBI Probes Chinese Exile, Including Work With Former Trump Aide Steve Bannon
Feds question source of funds for media company tied to Guo Wengui
Trump Fired Her Boss. Now She’s Taking Cases That Incensed White House.
Audrey Strauss has been a behind-the-scenes force in the U.S. attorney’s office in Manhattan as it pursued cases against people connected to President Trump.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.