Sky News har besøkt det største sykehuset i Bergamo. Dette er et av de best utrustede og mest avanserte i Italia. Men de er helt overveldet av pasienter med koronavirus som ikke får puste. Halvparten av pasientene dør.

Journalisten fra Sky News spør hvilken avdeling han er på. Men han er ikke på noen avdeling, men på et venterom, får han vite. Vi må bruke alle rom, sier guiden og sykehusets pressetalsperson Vanna Tonienelli.

Sky's Stuart Ramsay was invited in to the scale of the crisis

En sjokkert journalist.

Antallet syke er så høyt at de som får komme på sykehuset allerede er på dødens rand. Det er første gang at det er blitt tillatelse til å filme fra sykehuset. De vil at folk skal se hva som virkelig foregår. Italia visste ikke hva som traff dem, men de vil at folk skal se så de kan hindre at det samme skjer i andre land. «Gjør dere klare» er beskjeden herfra.

Se hele reportasjen her:

Sky News

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂