Administrerende direktør, Ullevål sykehus, Bjørn Atle Bjørnbeth. Foto: Terje Bendiksby/Scanpix

110 av 311 ansatte er nå i karantene, og avdelingen avlyser nå alt bortsett fra øyeblikkelig hjelp.

Bare de aller viktigste oppdragene prioriteres, opplyser medievakt Hedda Holth ved Oslo universitetssykehus.

Mandag kveld har fem ansatte ved øyeavdelingen testet positivt for koronasmitte, og 43 ansatte har tatt en test med negativt resultat.

– Ut over det tester vi dem det er grunn til å teste, for eksempel folk med luftveissymptomer, sier Holth til NTB.

– Dette er en utfordrende situasjon for pasienter og ansatte ved øyeavdelingen, sier administrerende direktør Bjørn Atle Bjørnbeth på sykehusets nettsider.

– I denne uka planlegger vi kun å utføre øyeblikkelig hjelp og utvalgte prosedyrer i samarbeid med faglederne ved avdelingen, for å sikre at pasienter ikke får prognosetap i form av tapt eller redusert synsevne, sier Bjørnbeth.

Alle pasienter som har vært ved enheten der de fem smittede ansatte arbeider, er blitt kontaktet gjennom helgen med råd om karantene, opplyser sykehuset. Ingen av de andre som var pasienter ved øyeavdelingen i forrige uke trenger nå å ta særskilte forholdsregler. De vil likevel bli kontaktet i løpet av de nærmeste dagene.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.