En frisk, gravid kvinne besøkte universitetssykehuset i den tsjekkiske hovedstaden Praha for en rutinekontroll. Legene forvekslet henne med en annen pasient og utførte abort på henne. Helsedepartementet kaller det «en utilgivelig menneskelig feil».

Fengselsstraff og millionerstatning

Sykehuset har bedt familien om unnskyldning og vil gi kvinnen økonomisk kompensasjon som kan komme opp i millioner. Legene som utførte aborten er tatt ut av tjeneste og risikerer fengselsstraff på fra seks måneder til fire år, skriver tsjekkiske CNN Prima News

– Sykehusdirektøren og lederen av gynekologisk avdeling har informert helsedepartementet om den uønskede hendelsen som skjedde på Bulovka universitetssykehus 25. mars. Departementet uttrykker sin dypeste beklagelse overfor pasienten og hele familien.

Hvis det under den interne efterforskningen avdekkes brudd på obligatoriske arbeidsprosedyrer, vil bestemte personer bli holdt personlig ansvarlig.

Rutinekontroll kontra utskrapning

Den gravide kvinnen kom for en rutinekontroll mens den andre kvinnen skulle gjennomgå en utskrapning. De to pasientene, begge utenlandske statsborgere som bor permanent i Tsjekkia, ble forvekslet.

 

 

Kjøp «Mesteren og Margarita»! Du kan også kjøpe den som ebok her.


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.