Foto. Terje Bendiksby/Scanpix

Aker Solutions har sendt permitteringsvarsel til alle sine 6.000 ansatte Norge. Varselet ble sendt ut fredag, skriver VG.

Varselet gjelder i utgangspunkter for samtlige ansatte på ti forskjellige steder rundt om i landet.

– Hvor mange det vil være behov for å permittere er det for tidlig å si noe om. Vi jobber nå med å se på konsekvensene for prosjektene vi jobber med, sier kommunikasjonssjef Ivar Simensen i Aker Solutions ASA til VG.

De første permitteringene i selskapet kan først iverksettes om to uker.

 

Aker Solutions og Kværner sender hjem flere hundre utenlandske arbeidere

700 innleide arbeidstakere fra utlandet blir sendt hjem fra Aker Solutions verft for å hindre smitte på brakkene. Kværner sender hjem 1.200.

– Det vil ikke være forsvarlig å huse mange hundre personer i hjemmekarantene i brakker over lang tid, og vi mener derfor at det er bedre for alle parter at de reiser hjem i stedet, sier pressekontakt Cathrine Gjertsen i Aker Solutions til Stavanger Aftenblad.

Arbeidstakerne er fra land utenfor Norden og jobber for bemanningsbyråer på verftene i Egersund og Sandnessjøen. Byråene har fått beskjed om å iverksette hjemreise. Gjertsen sier at alle som reiser, er friske.

Dersom noen har symptomer, vil de bli fulgt opp i henhold til gjeldende retningslinjer, sier hun.

Kværner 1.200 arbeidere ut av landet med chartrede fly fredag, ifølge Sunnhordland og Sysla.

Totalt er det snakk om 1100 arbeidere fra Kværner Stord og 120 arbeidere fra Kværner Verdal. NTB

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.