Foto: Tyrone Siu/Reuters/Scanpix

General Motors har utviklet et helt nytt batteri for el-biler som har rekkevidde på 650 kilometer, bruker mindre kobolt, er billigere og er plastisk. Det skriver Jyllands-Posten.

General Motors har netop offentliggjort et nyt batteri til elbiler med en kapacitet på 50-200 kWh og rækkevidde på ca. 650 km, som samtidig er billigere at producere, end de batterier der bruges i dag.

Den amerikanske bilfabrikant skriver i en pressemeddelelse, at man har givet den nye type batterier navnet »Ultium,« og at de består af bløde og flade ’pose’-celler, som kan stables både horisontalt og vertikalt.

Med kraftig kostnadsreduksjon på batteriene vil el-biler bli billigere og mer konkurransedyktige.

Årsagen til den lave pris er bl.a., at bilfabrikanten har justeret batteriernes kemiske sammensætning og tilføjet aluminium for at reducere mængden af kobolt – en af de dyre ingredienser i battericellerne – med 70 pct.

En analyse foretaget af Bloomberg sidste år viste, at gennemsnitsprisen per kWh lå på 156 dollars i 2019, og man forventede, at prisen først ville falde til under 100 dollars i 2024.

 

General Motors overhaler Tesla indenom med batterigennembrud

 

 

 

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.