De to svenske innvandrerungdommene på 16 år som urinerte i munnen på sitt ransoffer, 22 år gamle «Liam», ble torsdag dømt til ungdomshjem (ungdomsvård) av Södertörn tingsrett. Dommen ansees som så spesiell, at retten sendte ut en egen pressemelding.

Saken om innvandrerguttene som tvang ransofferet sitt til å åpne munnen mens de urinerte på ham, har vakt stort raseri både i Norge og Sverige.

De dømte ble filmet av overvåkningskameraer.

De to gjerningsmennene, Kadjo (t.v.) og Montaser Edris (t.h.). Fotomontasje: Samhällsnytt.se

Torsdag formiddag falt dommen. Her er pressemeldingen, uten kommentarer:

Idag har Södertörns tingsrätt dömt fyra personer för bl.a. rån till ungdomsvård. En av de tilltalade döms för tre rån medan de övriga döms för ett rån. Det tilltalade är 16 år gamla. Brottsoffren har varit något äldre.

Brotten har innehållit försvårande moment som att brottsoffren tvingats att stanna kvar med de tilltalade under en längre tid för att försöka få ut pengar från sina konton på olika sätt. I ett fall har brottsoffret förnedrats genom att tilltalad urinerat på honom och tvingat honom att ta av sig sina kläder. Händelsen har filmats och spridits.

– Om de tilltalade hade varit vuxna hade tingsrätten dömt ut längre fängelsestraff, säger rättens ordförande rådmannen Feryal Mentes

Brottsoffren har tillerkänts begärt skadestånd för den kränkning som brotten har inneburit för dem. (Södertörn tingsrätt)

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.