Omverdenen har fått høre om Malmøs jøder som ikke kan gå trygt på gaten. Men man har en ubehagelig følelse av volden gjelder flere. Hvordan føler tre unge gutter det som drar til byen for å gå på kino, og blir robbet av en gjeng?

Hva kommer deres foreldre til å stemme ved valget?

Tre unga pojkar var inne i Malmö för att gå på bio. Innan bion började gick de till McDonald’s för att äta. Utanför hamburgerrestaurangen stod ett gäng om ca tio killar och stirrade på dem. Några av killarna kom senare in i restaurangen och satte sig bredvid dem. En av killarna tog en tugga av J N:s hamburgare. Killarna gick sedan ut igen. De tre pojkarna, som kände sig hotade av killarna som stod kvar utanför restaurangen, bad en man om hjälp. Mannen gick ut och talade med killarna och under tiden lämnade trion McDonald’s.

De blev förföljda av tre ynglingar från ungdomsgänget utanför hamburgerrestaurangen, förföljarna ropade att de skulle stanna och kom och ställde sig i en ring runt dem på ca en meters avstånd. Den yngre killen frågade om de hade mobiler och pengar. Han frågade på ett hotfullt sätt. R C svarade nej på frågan. J N tog senare upp sin mobiltelefon och han tror att gärningsmännen höll i den ett tag men de lämnade sedan tillbaka den. Den yngre killen sade att R C sulle ligga på marken om de hittade några pengar på honom. Han blev jätterädd. Plötsligt såg han att en av ynglingarna hade en fickkniv i handen som han höll intill kroppen. Han tror inte att rånaren sade något. Knivbladet var inte utfällt. J N gav gärningsmännen 20 kr. Han minns inte vem av gärningsmännen som fick pengarna. De kunde sedan lämna platsen. Hela händelseförloppet tog ca 20 minuter. Trion gick då till bion, eftersom de redan hade betalat biljetten.

De var alla rädda och chockade och visste inte vad de skulle göra. J N var väldigt chockad och satt och grät under hela filmen. Efter bion ringde de till sina föräldrar. Alla tre av de unga pojkarna har haft sömnproblem efter rånet. Ingen av pojkarna vill längre åka till Malmö för biobesök mm.

Detta är ett av brotten dessa kriminella ynglingar dömts för. Samtliga brottsoffer har svenska namn. Även försök till butiksrån har varit på menyn. Anledningen till rånet var att då saknade två av ynglingarna «busspengar» hem. Om de fick åka radiobil hem finns inga uppgifter på.

Malmö tingsrätt dömde den 8 april 2010:

Fria Nyheter offentliggjør navnene. De ble dømt til «ungdomsvård».

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂