Stillbilde: SVT.

De stadig flere ranene i Sverige der ofrene fornedres av ranerne, begås som oftest av innvandrergutter, og grunnen til at de blir kriminelle er kombinasjonen av stor flyktninginnvandring og mislykkede integrering, skriver politi-inspektør i Gøteborg, Anders Karlsson, i et debattinnlegg i Gøteborgs-Posten.

Kriminalitetsutviklingen i vårt nærmeste naboland får stadig flere til å bryte med det som lenge har vært god offentlig takt og tone i Sverige. Karlsson skriver:

Det handlar om, främst invandrarkillar som rånar sitt offer, ofta en svensk kille, på värdesaker. Man har dessutom höjt det en nivå och nöjer sig inte med själva rånet, utan man lägger till förnedringen. Förnedring som utförs på det mest vidriga sätt och filmas. Invandrarkillar är kraftigt överrepresenterade som gärningsmän i dessa rån. Jo det är fakta, vi behöver inte blanda in känslor eller annat tyckande, utan så här ser verkligheten ut. Varför drabbas unga svenska killar av förnedringsrån?

Inspektøren sier at dette var en lett forutsigbar utvikling, men at politikerne i det han kaller verdens mest naive land, ikke forholder seg til virkeligheten.

Karlsson skisserer noe som nærmest fortoner seg som en oppskrift på kriminalitet:

Vi tog emot en enorm våg av flyktingar som efter ett tag slussades ut i redan utsatta områden där befintliga problem förstärktes, klanstrukturer växte, narkotikaförsäljningen ökade och vapenhantering blev vanligare.

Med det stora antalet asylsökande under de senaste åren har vissa brottskategorier stuckit iväg i fel riktning, framförallt sexualbrott men även personrån.

Politimannen minner om at staten faktisk har ansvar for å beskytte borgerne mot kriminelle, men mener at det ikke skjer i dag, ikke minst fordi forbrytere som har passert myndighetsalderen, ikke behandles som voksne:

Om en nittonårig man rånar en oskyldig människa med kniven mot hans hals och kanske dessutom förnedrar honom anses den kriminelle inte tillräckligt vuxen. Den kriminelle nittonåringen är nämligen för ung för att förstå fullt ut att det han gör är fel.

Dertil nyter vanekriminelle godt av strafferabatter:

Om han överhuvudtaget döms för brottet så döms han med väl tilltagen ungdomsrabatt. Utöver den har vi mängdrabatt, ju fler brott ju mindre straff, då brotten med lägre straffvärde räknas bort.

Karlsson ser ingen vei ut av uføret:

Integrationen har misslyckats, och utanförskapsområdena har växt. Och det verkar inte finnas någon vettig plan för att vända utvecklingen.

Forbrytelsenes råskap kan ikke sammenlignes med det som var før, fastslår Karlsson. Han tar til orde for å begrense tilstrømningen av flere potensielle forbrytere:

Att då inte begränsa asylinvandringen ytterligare är inte värdigt för någon.

Selv en relativt frittalende mann som Karlsson ordlegger seg med forsiktighet i dette spørsmålet.

Saken er snarere at man må sette spørsmålstegn ved selvoppholdelsesdriften hos de landene i Europa som ikke for lengst har gjort alt som er mulig for å avvikle asylinnvandringen.

Asylretten må simpelthen avvikles i sin nåværende form, og det behøves programmer for repatriering av mennesker som ikke hører hjemme i Europa.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

 

Kjøp Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her. Nå satt ned fra 395 til 250 kroner!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.