Ungdomsgjengene som raner svensker begår en stor feil: De filmer overgrepene og legger dem ut på sosiale medier. Slik får også publikum kunnskap om hvordan svensker behandles. Dermed blir volden til et spørsmål til det svenske samfunnet i stort: Hvor mye er vi villig til å tolerere?

Samhälläsnytt kunne 16. desember avsløre ranet av en 18-åring som endte med at de urinerte på ham.

Politiet måtte be Samhällsnytt om videoen og brukte det som bevismateriale, i seg selv oppsiktsvekkende. Det var altså ingen tvil om ektheten.

De to gjerningsmennene, Kadjo (t.v.) og Montaser Edris (t.h.). Fotomontasje: Samhällsnytt.se

Det var bare to som deltok i overfallet på 18-åringen: Prince Kadjo og Montaser Edris, begge 16 år. Samhällsnytt publiserer overvåkingsbilder så man får med seg hele forløpet. Bildene snakker for seg.

18-åringen er på vei ut fra t-banen etter å ha vært på jobb.

Bak ham går Prince Kadjo og Montaser Edris. De posisjonerer seg.

De går til angrep: En tar mobilen fra 18-åringen, den andre legger armene rundt skuldrene hans.

Kadjo ryckte mobilen från honom samtidigt som Edris lade armen runt hans axlar. I hans mobiltelefonskal fanns även bl.a. hans bankkort, 30 Euro, SL-kort, Bio-pass, Friskis och Svettis-kort och legitimation.

Direkt efter detta slog Prince honom fyra gånger i ansiktet, ett slag träffade på munnen och tre på ena ögat. Det var slag med knuten hand och gjorde ont, enligt domen. Kadjo sa själv att det var ”rätt hårda slag”.

Dette skjer i full offentlighet, ingen griper inn. De tvinger 18-åringen til å holde også deres skuldre, slik at det skal se ut som om de er kamerater. De sier de vet hvor han bor og truer med å voldta moren hans og drepe ham hvis han ringer til politiet.

De tar med offeret inn på en McDonalds hvor det blir betalt med hans penger. Hele tiden truer de ham og sier de har både pistol og kniver på seg. At de har drept fem personer og at han godt kan bli den sjette.

De tar bussen og Prince ringer opp en eldre person som begynner å true 18-åringen, hvis han ikke skaffer dem penger. Alt handlet om å lense ham for mest mulig penger.

De ankommer Farsta hvor det er bankautomat, men av en eller annen grunn funker ikke hans kort. 18-åringen blir livredd. Han tror han har sett en kniv i Montasers veske.

Gutten står foran bankautomaten i Farsta. Montaser til høyre.

De tok med 18-åringen bak Farsta kirke og her begynte mishandlingen. Gutten falt over ende på bakken, og forsøkte å beskytte hodet. Forsvarsløs. Han er så skremt at han ikke tenker på å flykte.

Vold var ikke nok. Nå begynner også fornedringen. De tvinger ham til å kle av seg. Fra dommen:

Både Montaser och Prince skrattade åt honom. Prince sade åt honom att öppna munnen, vilket han gjorde av rädsla. Han fick urin både på kroppen och i munnen. Sedan sade Montaser åt honom att ställa sig upp och ta av sig byxorna och kalsongerna, vilket han gjorde. Medan han stod naken på underkroppen kom en person gåendes förbi dem.

Han blev då ombedd att sätta på sig kläderna igen. Prince sade att ett gäng personer var på väg för att ta hand om honom och att han skulle vänta i tio minuter, annars skulle de döda hans familj.

Sedan gick de tillbaka samma väg som de hade kommit från. Han väntade i någon minut innan han sprang efter personen som hade gått förbi. Han förklarade vad som hade hänt och blev insläppt i ett trapphus.

På bussen og under mishandlingen kalte de ham «svennejävel», ”horunge”, mammaknullare”, og ”jävla svenne”.

Likevel nedla ikke aktor påstand om «mishandel» og dermed kunne heller ikke dommeren dømme de to på et slikt punkt.

Tingsrätten är därmed förhindrad att döma de tilltalade för misshandel och ofredande utöver att de döms för rån.

Dermed blir ikke grovheten i mishandlingen og fornedringen pådømt og de to slipper unna med «lukket ungdomsvård».

Det er påtalemyndigheten som velger å se bort fra fornedringen av en svensk ungdom. Hvilket signal sender det? Er det mulig å se for seg at svenske ungdommer hadde gjort noe slikt mot en innvandrer og sluppet unna med vård – behandling?

Når påtalemyndigheten unnlater å reagere, vokser problemet og blir systemisk. Det er det svenske systemet det er noe galt med.

 

 

Gänget som urinerade på sitt rånoffer döms – får ungdomsvård

 

 
 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.