Nytt

De tre araberne ble dømt til 6, 8 og 16 måneders fengsel. (foto: politiet)

Tre arabiske menn prøvde å stjele fra en svensk uteligger. Når en mann som gikk med krykker prøvde å snakke dem til rette, ble han banket opp.

– Svensker er rasister! brølte araberne mens de gikk løs på den handikappede svensken.

Sent på kvelden 10. mai la uteliggeren seg for å sove på sentralstasjonen i Gävle.

Han våknet av at tre arabiske menn (45, 38 og 32 år) prøvde å stjele lommeboken ut av lommen hans, samt andre ting han hadde i en veske.

På litt avstand stod en eldre herre sammen med en annen mann som lider av en hjerneskade som gjør at han må gå med krykker. Mannen med krykkene observerte tyveriforsøket, og araberne vendte da sin oppmerksomhet mot ham istedet.

Nærmere bestemt tok de den handikappede svensken med seg til et annet sted på stasjonen, hvor de holdt ham fast og slo og sparket ham.

– De slog mig överallt på överkroppen och i ansiktet. Jag fick knytnävar i ansiktet och det kan jag ta men värst var det när jag fick en spark på baksidan av höger lår när jag var på väg därifrån. Jag fick också en uppercut under hakan av någon av dem, fortalte offeret, som på grunn av hjerneskaden har problemer med hukommelsen.

Han fortalte også at en av mennene var mer aggressiv enn de andre og ropte om «Svenssons, rasism, krig mot muslimer och så vidare» i samband med mishandlingen.

– Det var speciellt den stora araben som sa det. De skrek mycket om att det var «svenskarnas fel». Man vad det var som skulle ha varit svenskarnas fel minns jag inte, sade mannen med kryckor.

Han husker likevel at en av dem ropte: «I am a Muslim, fuck Swedes».

En 17-årig gutt som var øyenvitne fortalte at mennene skrek uttrykk som «jävla svenne» og at alle svensker var «rasister».

Etter at de hadde mishandlet den handikappede mannen gikk araberene bort til 17-åringen og begynte å trakassere han. De fornedret han ved å tvinge ham til å danse med en av dem, som samtidig forsøkte å stjele guttens mobil, lommebok og klokke.

Alle de tre tiltalte ble dømt i Gävle tingsrätt.

38-åringen, som är medborgare i Algeriet, döms till fängelse i 1 år och 4 månader för misshandel och försök till grov stöld.

För samma brott döms hans 32-årige kumpan från Marocko till 8 månaders fängelse. 32-åringen döms också för bedrägeri efter att vid ett annat tillfälle ha tagit ut sammanlagt 13.500 kronor från en bankomat med en fjärde svensks bankkort.

Slutligen döms 45-åringen, som är medborgare i Frankrike, till 6 månaders fängelse för misshandel men frias från försök till grov stöld.

Den eneste som ble dømt til utvisning er 32-åringen. Han hadde fått avslag på sin asylsøknad i 2010, men fikk likevel permanent oppholdstillatelse i 2015 etter å ha registrert seg som gift med en svensk kvinne. Aktor ville også ha 45-åringen utvist, men tingretten mente det «saknas tillräckliga skäl för utvisning».

 

Fria Tider: «I’m a Muslim, fuck Swedes!» – sen slog de ned svensk på kryckor