De to guttene ble torturert og holdt fanget på Norra begravningsplatsen i Solna, rett nord for Stockholm. Foto. Google Street view

Beskrivelser av natten der to mindreårige gutter ble utsatt for en sadistisk, meningsløs og langvarig tortur på en kirkegård i Solna utenfor Stockholm en augustnatt i år, er offentliggjort.

– Jag kände hur allting bara rinner. Som om jag skulle duscha, fast i blod, forteller en av guttene i politiavhøret, ifølge Expressen.

Politiavhørene maler et grotesk bilde.

Guttene ble knivstukket i bena og truet til å kle av seg og legge seg på magen. Deretter satt gjerningspersonene seg på ofrene sine og terroriserte guttene både fysisk og psykisk.

När en av pojkarna sade att han inte kunde andas när svensktunisiern satt på hans rygg var han likgiltig.

– Då säger han att han skiter fullständigt i det men då säger (kurden) ja men vi måste ha dom levande.

En av pojkarna låg på magen med en sten under huvudet.

– Då säger han att gör du nått dumt så kommer jag första att trampa på ditt huvud så du knäcker så du bryter nacken, säger pojken i polisförhöret och berättar hur svensktunisiern även fantiserade högt för sig själv om att förgripa sig sexuellt på pojken efter att ha brutit nacken på honom. (Nyheter i dag)

Den ene av de to guttene forteller at gjerningspersonen forsøkte å balansere på hodet hans.

– Från början så är det med en fot och sen så går han upp för han håller inte… det går inte riktigt att stå på ett huvud liksom. Det går inte att hålla balansen. Men när han står med ett ben så trycker han liksom ner med ett ben.

– Det känns som att mitt huvud ska typ, bli mosat, typ så här potatismos.

Guttene ble brent med lighter over hele kroppen og slått med en spade, før ett av ofrene blir seksuelt misbruket med kongler og pinner. De ble også tvunget ned i en grop hvor de ble dekket til med løv, med sokker i munnen, bundet med remser fra egne klær.

Det framkommer av etterforskningen at det seksuelle misbruket ble diskutert og planlagt på et tidlig stadium.

Gjerningsmennene som torturerte guttene, en 18 år gammel svensk-tunisier og en 21 år gammel kurder med svensk statsborgerskap, ble arrestert en halvtime etter at guttene ble oppdaget av en tilfeldig forbipasserende.

– De såg för jävliga ut. De var totalt förvirrade och rädda och de bara babblade på. Jag trodde först de var fulla. Båda pojkarna var i liknande tillstånd men den ena pojken var mer slagen än den andra, säger vittnet, som hjälpte pojkarna att ringa polis, i polisförhör.

Mennene ble tirsdag siktet for grovt ran, kidnapping, ekstremt grovt overfall og grov voldtekt. Begge nekter straffskyld.

Den 21 år gamle gjerningsmannen dømtes i sommer til fengsel i ett år og seks måneder for mordbrann, men ble satt fri, skriver Expressen.

Ifølge Nyheter i dag, vil gjerningspersonene mest sannsynlig motta strafferabatt for ugjerningen:

Om de två männen döms till maxstraff för den grova misshandeln och grova våldtäkten, sammanlagt 13 år enligt asperationsprincipen, skulle 18-åringen först få en åldersrabatt med halverad strafftid till 6,5 år. Sedan ytterligare rabatt i form av den obligatoriska svenska tvåtredjedelsfrigivningen. Vilket ger ett maxstraff på drygt fyra års fängelse.

21-åringen skulle inte få någon åldersrabatt utan ”bara” tvåtredjedelsfrigivning och max knappt nio års fängelse.

Tortur på kirkegården i Stockholm: Guttene ble også voldtatt

Kjøp Klanen her!

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.