Amin El Hani og Ali Jahani torturerte to mindreårige gutter i ni timer på en kirkegård i Solna i august 2020. Nå slipper de unna maksstraff. Foto: Juliacaesar.blog

De frihetsberøvet to mindreårige gutter, tvang dem til å ta av seg klærne, knivstakk dem i beina slik at de ikke kunne rømme og utsatte dem deretter for en sadistisk, meningsløs og langvarig tortur på en kirkegård i Solna. Nå blir gjerningspersonene Mohammed El Hani og Ali Jahani dømt til fengsel av Solna tingrett, men unngår maksimumsstraff.

Tingretten finner de to mennene skyldige på alle anklagepunkter: grovt ran, kidnapping, grovt overfall, grov voldtekt og overfall i retten.

Amin El Hani, som var 18 år da forbrytelsene ble begått, får aldersrabatt på straffen og blir dømt til 5 år og 6 måneders fengsel. Med den svenske «tvåtredjedelsfrigivningen», som innebærer soning av to tredjedeler av dommen, vil han sone 3 år og 7 måneder i fengsel, skriver Nyheter i dag.

Ali Jahani var 21 år i gjerningsøyeblikket og får dermed ikke aldersrabatt. Han blir dømt til 9 års fengsel, men vil bare sone seks år på grunn av «tvåtredjedelsfrigivningen».

Jahani og El Hani er også idømt erstatning på henholdsvis 253 000 SEK og 144 000 SEK til de to ofrene.

Tingretten skriver i dommen:

”Straffvärdet för den samlade brottsligheten uppgår till fängelse nio år. Med hänsyn till straffvärdet är annan påföljd än fängelse utesluten. Påföljden ska bestämmas till fängelse nio år.”

Dette er lavere enn maksimumsstraff som ville ha vært omtrent 13 år med aspirasjonsprinsippet.

Ofrene deres, to mindreårige guttene, var på vei hjem da de ble stoppet av El Hani og Jahani som forsøkte å selge dem narkotika. Da guttene nektet kjøpe noe, ble de ført til Nord-kirkegården av de to mennene og ble tvunget til å ble av seg under trusler med kniv, deretter ble de utsatt for grusom tortur i omkring ni timer.

«Det är uppenbart att människorovet har innehållit moment som orsakat stark dödsångest och stor psykisk påfrestning för målsägandena, bl.a. med tanke på längden och arten av människorovet samt att målsägandena ”skulle begravas” i groparna i det senare skedet av händelseförloppet samt att målsägandena också annars ofta fick höra att de skulle dö», heter det videre i Tingrettens dom.

Guttene klarte omsider å komme seg vekk fra torturistene etter at en av dem ble voldtatt med en pinne og en kjegle, begge ble brent med lightere, knivstukket, banket og sparket. De ble funnet av en forbipasserende i Solna om morgenen 23. august. Den ene gutten var helt naken, den andre hadde t-skjorte.

– De såg för jävliga ut. De var totalt förvirrade och rädda och de bara babblade på. Jag trodde först de var fulla. Båda pojkarna var i liknande tillstånd men den ena pojken var mer slagen än den andra, säger vittnet, som hjälpte pojkarna att ringa polis, i polisförhör.

El Hani er født i Sverige og er annengenerasjons innvandrer med røtter i Tunisia. Han er tidligere dømt til ungdomsfengsel for tyveriforsøk.

Jahani er 21 år gammel og innvandret fra Iran. I 2014 ble han svensk statsborger og kan derfor ikke deporteres. Han ble tidlig i juli i fjor dømt til 18 måneders fengsel for brannstiftelse.

Jahani ble løslatt tidlig, men skulle egentlig ha sonet straffen sin da kirkegård-torturen fant sted.

– Åklagarens häktningsyrkande var att han skulle vara häktad endast om han dömdes för grov mordbrand. Det är rätten i och för sig inte bunden av, men det här var en ganska ung person. Åklagaren menade väl att (Jahani) skulle kunna undandra sig straffet, som hade blivit avsevärt längre, om han dömts för grov mordbrand, sa rådman Thomas Arvefors, som var dommer i saken, till Expressen og la til:

– Det fanns inte några särskilda indikationer på fortsatt allvarlig brottslighet för hans del, och det påstods inte heller av åklagaren. Det gick tokigt i den här situationen. Det är väldigt tråkigt.

De to mennene ble også siktet for et ran tidligere sommeren 2020. El Hani ble dømt, men Jahani ble frikjent, skriver Nyheter i dag.

Kjøp Klanen her!