– Vi er ikke USA, sier Sebastien Chenu i Rassemblement national etter at ordførerkandidat i Paris Benjamin Griveaux (bildet) ble svertet med en sexvideo på nettet. Foto: Philippe Wojazer/Reuters/NTB Scanpix

Ordførerkandidaten i Paris som trakk seg etter at en sexvideo ble spredt på nettet, får støtte av flere politikere, også hovedrivalen Anne Hidalgo.

– Vi er ikke i USA! sier Sebastien Chenu i Rassemblement national. Han sier til kringkasteren BFM TV at det burde være vanntette skott mellom privat og offentlig liv.

Fredag opplyste ordførerkandidaten Benjamin Griveaux at han trekker seg fra hele valgkampen i Paris. Årsaken var spredningen av en video med intime scener på nettet.

Politikere på begge fløyer er opprørte og beskriver hendelsen som en trussel mot landets stolte demokratiske tradisjoner. Også nåværende ordfører og hovedrival Anne Hidalgo gir uttrykk for støtte til Griveaux. Hun sier at hendelsen ikke er verdig den demokratiske diskusjonen man kunne hatt.

Benjamin Griveaux sier selv han er blitt utsatt for et råttent angrep.

– Familien min fortjener ikke dette. Ingen burde noen gang bli utsatt for en slik fornærmelse, sier Griveaux.

Ordførervervet regnes som et springbrett til en videre karriere for franske politikere. Blant annet hadde Jacques Chirac en fortid som ordfører i Paris før han ble landets president.

Når Griveaux trekker seg, har ikke Macrons parti lenger noen ordførerkandidat i den franske hovedstaden.

En russisk performanceartist, Pyotr Pavlensky, har tatt på seg skylden for å ha spredt videoen. Pavlensky, som selv er kjent for makabre og politisk rettede ytringer, har fortalt avisen Liberation at han fikk videoen fra en anonym kilde som skal ha hatt et forhold til Griveaux. Hensikten med å spre videoen på nettet var å vise det han beskriver som hykleri ved Griveauxs liv og lære.

– Han er en som alltid spiller på familieverdier, en som sier han vil bli familienes ordfører og som alltid viser til sin kone og sine barn. Men så gjør han det motsatte, sier Pavlensky til avisen.

(@NTB)

Les også: Knut Arild Hareide og vinner-klassen

Kjøp Alexander Graus “Hypermoral” fra Document Forlag her!

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.