Brasils president Jair Bolsonaro. Foto: Eraldo Peres / AP / NTB

Terroren i Nice var hatkrim mot kristne, et utslag av «kristofobi» som ikke kan bekjempes med blomster, sier Brasils president Jair Bolsonaro.

Presidenten uttrykte sorg over angrepet i Notre-Dame i Nice som tok livet av Simone Barreto Silva og to andre. Silva var fra Salvador på Brasils atlanterhavskyst, men hadde bodd i Paris de siste 30 årene.

Han kalte angrepet hatkrim mot kristne.

Hun ba i kirken da denne fyren som hater kristne kom inn. Det er dette vi mener med kristofobi … vi må bekjempe dette, og ikke med blomster, sa Bolsonaro i livesending på sosiale medier, melder avisen Correio Braziliense.

Presidenten brukte også begrepet kristofobi under sin tale i FNs generalforsamling i september, da han oppfordret det internasjonale samfunn til å bekjempe fordommer mot kristne.

Bolsonaro tok kraftig avstand fra drapene på tre mennesker i Notre Dame-kirken i Nice.

Å begå slike grusomheter… Dette er ikke et enestående tilfelle, i mange land skjer det hele tiden. Årlig blir hundre tusen mennesker drept på grunn av sin tro, inkludert i kommunistiske land, sa Bolsonaro.

Det brasilianske utenriksdepartement har i en uttalelse uttrykt sin medfølelse med ofrene og fordømt «dette avskyelige angrepet» på Silva og tilbudt støtte til hennes familie.

På vegne av hele den brasilianske nasjon uttrykker president Jair Bolsonaro sin dype medfølelse med den dreptes familie og venner, og med de andre ofrene, og sin solidaritet med det franske folk og den franske regjering, heter det i erklæringen.

Den brasilianske regjeringen uttrykker sin forakt for alle former for terrorisme, og uttrykte «spesiell solidaritet med kristne og andre troende som opplever forfølgelse og vold på grunn av sin tro.»

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

 

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.