Nytt

Silvia Sardone. Bilde: Instagram.

Flere representanter i EU-parlamentet har de siste dagene reagert på at de ha fått beskjed om å fjerne de nasjonale flaggene som de har hatt for vane å plassere på pulten sin under parlamentets møter.

Mandag ettermiddag twitret UKIPs Nigel Farage at britiske flagg var blitt fjernet etter presidentens ordre.

Litt senere samme kveld kunngjorde Dansk Folkepartis (DF) Peter Kofod på Facebook at det danske flagget hans hadde lidd samme skjebne.

Mit Dannebrogsflag er nu fjernet fra min plads i Europa-Parlamentet! 😡Dette billede er fra min første dag i…

Gepostet von Peter Kofod – Dansk Folkeparti am Montag, 13. Januar 2020

Onsdag er det Silvia Sardone fra Lega som kritiserer det samme på Instagram. Det italienske flagget er nå forbudt i EU-parlamentet, sier hun.

Sardone gir også forklaringen på hva som er skjedd:

EU-parlamentets president David Sassoli, som er italiener og tilhører Det demokratiske partiet (PD), har siden nyttår formanet parlamentets ansatte til å håndheve artikkel 10 i parlamentets forretningsorden overfor samtlige representanter.

Det relevante punktet i regelen lyder:

Members shall not disrupt the good order of the Chamber and shall refrain from improper behaviour. They shall not display banners.

Med ordet «bannere» vil de fleste assosiere de store tøystykkene med slagord som av og til dukker opp demonstrativt og ureglementert i visse nasjonale parlamenter, og som ganske riktig forstyrrer ordenen. Men fra nå av gjelder altså bestemmelsen også mindre nasjonale bordflagg.

David Sassoli ble valgt til ny president i EU-parlamentet i Strasbourg den 3. juli 2019. Foto: Vincent Kessler / Reuters / Scanpix.

Den italienske avisen Il Giornale har siden fått bekreftet fra EU-parlamentets stab at det er Sassoli som har tatt initiativ til denne formen for praktisering av regelen.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

 

Kjøp Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her. Nå satt ned fra 395 til 250 kroner!