Stillbilder fra video: YouTube.

EU-parlamentet i Brussel ble onsdag vitne til en særdeles hissig ordveksling mellom den tyske EU-parlamentarikeren Markus Ferber (CSU/EPP) og parlaments italienske president David Sassoli.

Krangelen skyldtes protester fra flere parlamentarikere mot en beslutning tatt i EU-parlamentets administrative organer om å stenge kontoret for representantenes daglige registrering av oppmøte i parlamentsbygningen.

Bakgrunnen er at flere hundre personer som har sitt daglige arbeid i og rundt EU-parlamentet, er blitt smittet av koronaviruset. De administrative organene ser derfor helst at representantene arbeider hjemmefra, med mindre deres nærvær i parlamentet er strengt nødvendig, slik at det er færrest mulig mennesker – og dermed minst mulig smittefare – i bygningen.

For representanter som absolutt må møte opp fysisk i parlamentet, er den eneste praktiske forskjellen at de ikke får utbetalt de 323 euro pr. dag som hver representant mottar ved registrert oppmøte – en godtgjørelse som kommer i tillegg til den ordinære lønnen på nesten 7000 euro i måneden, pluss 4500 euro til dekning av generelle utgifter.

Et videoopptak fra parlamentet som er offentliggjort av Corriere della Sera viser hvordan parlamentspresident Sassoli forgjeves prøver å få en fly forbannet Ferber til å roe seg og respektere reglene som er blitt iverksatt av kompetente organer.

Ikke uventet møtte Ferber, som har sittet i EU-parlamentet i 26 år, liten forståelse i sosiale medier, ikke minst fordi han klaget over at Sassoli har privatsjåfør, mens han selv angivelig må ty til offentlig transport.

Hvor bortskjemt kan man bli? spør noen. Andre kommenterer sarkastisk at Ferber kanskje havner under eksistensminimum, skriver Augsburger Allgemeine.

New Zealands statsminister Jacinda Ardern kunngjorde i april at statsledelsen der til lands gikk ned 20 prosent i lønn i solidaritet med dem som sliter økonomisk under koronakrisen.

 

 

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.