Foto: Gianfilippo Oggioni / AP / NTB.

En administrativ myndighet som regulerer streikeretten i Italia, har nedlagt forbud mot at transportbransjen streiker i protest mot de kraftig økte drivstoffprisene førstkommende mandag.

Myndigheten det er tale om, en kommisjon nedsatt av presidentene i parlamentets to kamre som skal sikre at streikeretten ikke rammer livsnødvendige tjenester, anfører risiko for manglende tilgang på matvarer som en hovedgrunn til å forby streiken, opplyser Il Fatto Quotidiano.

I en meddelelse til Trasportounito-Fiap, en landsdekkende fagforening for transportarbeidere, skriver kommisjonen at streiken dessuten var kunngjort på altfor kort varsel, skriver den italienske avisen.

Til tross for streikeforbudet signaliserer transportarbeidere på Sardinia at de likevel kommer til å gjennomføre streiken på mandag.

En fagforening for mindre transportbedrifter på den italienske øya kommenterer at streiken, som ledsages av krav om reduserte drivstoffavgifter, må gå sin gang.

Representanter for landbrukssektoren er bekymret, ikke minst for mottak av dyrefor, den daglige avleveringen av melk og risikoen for at ferskvarer blir ødelagt før de kommer i handelen.

I flere italienske byer, fremfor alt på Sardinia, har man de siste dagene vært vitne til folk som hamstrer matvarer og drivstoff.

 

Kjøp Kents bok her!

 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

 

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.