Taiwans statsminister Su Tseng-chang omgitt av EU-representanter på besøk i Taipei den 3. november 2021. Thirteen members of the EU’s committee on foreign interference in democratic processes are visiting Taiwan, after the EU parliament passed a resolution last month calling for the body to «intensify EU-Taiwan political relations.» Foto: Executive Yuan via AP / NTB.

En delegasjon EU-parlamentarikere ankom Taiwan onsdag. De vil vise støtte for demokratiet i Taiwan, ifølge parlamentarikeren Raphaël Glucksmann.

Glucksmann, som representerer Frankrike, leder gruppa på sju parlamentarikerne. Ifølge ham er dette den første delegasjonen med EU-parlamentarikere som noen gang er sendt til øya.

Besøket vil trolig skape sinne i Kina, som anser demokratiske og selvstyrte Taiwan som sitt eget territorium og jobber for å holde øya diplomatisk isolert.

Delegasjonen skal være på øya i tre dager. Onsdag ble de tatt imot av Taiwans statsminister Su Tseng-chang. Torsdag møter de presidenten Tsai Ing-wen, som har sagt at hun ser fram til møtet.

Besøket skjer etter at EU-parlamentet vekket harme fra Kina med en rapport om forholdet mellom EU og Taiwan fra 20. oktober.

I rapporten ble det uttrykt bekymring over Kinas militærøvelser, flyginger i Taiwans luftforsvarssone og desinformasjonskampanjer rettet mot Taiwan.

Beijing fordømte umiddelbart rapporten, og utenriksdepartementet oppfordret EU-parlamentet til å «umiddelbart stanse med ord og handlinger som undergraver Kinas suverenitet og territorielle integritet».

 

Kjøp «Sammenstøt mellom sivilisasjoner?» her!

 

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂