Et libysk kystvaktskip i Middelhavet den 15. august 2017. Foto: Yannis Behrakis / Reuters / NTB.

Deputertkammeret i Italias parlament har med 376 mot 40 stemmer og 21 avstående avvist en resolusjon fra 30 parlamentarikere som tok til orde for å avslutte samarbeidet med den libyske kystvakten.

De 30 parlamentarikerne, som representerer Det demokratiske partiet (PD), Femstjernersbevegelsen (M5S) og ytre venstrepartiet Liberi e uguali (Leu), mener at dette samarbeidet resulterer i menneskerettsbrudd, melder RAI News. Et flertall av de deputerte som tilhører M5S og PD, henholdsvis det største partiet i parlamentet og det største på venstresiden, vendte imidlertid tommelen ned for resolusjonen.

Motstanden mot samarbeidet med Libya har vokst den senere tiden, ikke minst fordi NGO-en Amnesty International og FN-byrået Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM) har offentliggjort rapporter som retter pekefingeren mot den europeiske støtten til libyske myndigheter basert på vitnesbyrd fra migranter som har vært internert i libyske leirer.

I det siste er den libyske kystvakten også blitt anklaget for å ha skutt mot migrantbåter i Middelhavet.

Men dette ble altså ikke avgjørende for et overveldende flertall i det italienske parlamentets annetkammer, som fulgte regjeringens anbefaling om ikke å støtte resolusjonen fra de 30 representantene.

Dette er en forferdelig dag, twitrer PDs Matteo Orfini ifølge nyhetsbyrået ADN Kronos.

Samarbeidet mellom Italia og Libya med sikte på å stanse mest mulig av migrasjonstrafikken ut fra det nordafrikanske landet, har pågått siden 2017.

NGO-skipene som befinner seg i det sentrale Middelhavet for å plukke opp migranter og transportere dem til Europa, havner ikke sjelden i et kappløp med det libyske kystvakten om hvem som når først frem til migrantbåtene utenfor kysten av Libya.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

 

Kjøp Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!