Nytt

Abdul Reza Shahla’i t.v. og general Soleimani til høyre.

Samme dag som Qassem Soleimani ble drept, forsøkte USA også å ta ut en annen al-Quds-leder, Abdul Reza Shahla’i, i Jemen, men mislyktes.

Abdul Reza Shahla’i sto bak forsøket på å drepe den saudi-arabiske ambassadøren til USA i 2011. Det var et usedvanlig klønete opplegg som ble avslørt.

Men Abdul Reza Shahla’i skal ha stått bak et mer spektakulært angrep i Kerbala i 2007 som kostet fem amerikanske soldater livet og såret tre. Det var ett av de dristigste angrepene på amerikanerne under hele Irak-krigen: Angriperne hadde SUV’er av samme type som amerikanerne bruker, amerikanske våpen, uniformer og snakket engelsk. De kjørte inn på hovedpolitistasjonen i Kerbala og parkerte foran og bak. Deretter angrep de. Flere amerikanske soldater ble bortført. Da amerikanske helikoptre opptok forfølgelsen, ble de skutt. Ingen irakere ble skutt. Kerbala var en inside-job.

Amerikanerne glemmer ikke et slikt tap.

Sist måned utlovte USA en belønning på 15 millioner dollar til den eller de som kunne gi opplysninger om Shahla’i.

Last month, the State Department offered a $15 million reward for information leading to Shahla’i and the disruption of the Iran Revolutionary Guards’ financial apparatus. The U.S. has accused the military unit of financially assisting terrorist groups like Hezbollah and becoming involved in world conflicts through the use of proxy forces.

In December, a U.S. Navy warship also intercepted a “significant cache” of what is thought to be missile parts from Iran headed to Houthi rebels fighting Yemen’s government in a bloody civil war.

 

 

 

US Special Ops tried — but failed — to kill another top Iranian commander on night of Soleimani’s death, official says