Sakset/Fra hofta

Det sier noe om kraften og intensiteten i Trump-hatet at elimineringen av en general med mye blod på hendene, som planla nye angrep på USA, blir karakterisert som mord, og når regimet skyter ned et passasjerfly, får Trump skylden for dét også. Vi snakker om et massivt Trump-syndrom med tap av realitetssans. Foto: Reuters/Scanpix

Uansett hva Trump gjør, angriper kritikerne ham. Det finnes ingen grenser for hva de anklager ham for. Trump får nå også skylden for at iranerne skjøt ned det ukrainske passasjerflyet.

Dette er ikke journalistikk, det er heksejakt.

Som en kommentator på Document bemerket: At noe kommer kronologisk etter hverandre, betyr ikke at det er en kausalkjede: årsak/virkning.

USA drepte Soleimani, men at Iran deretter skjøt ned et passasjerfly, kan ikke Trump lastes for. Men det var nettopp dét Associated Press gjorde.

Byrået fikk massiv kritikk og endret tittelen flere ganger, men ville ikke helt gi slipp på at Trump bar noe av ansvaret.

The Associated Press, meanwhile, on Thursday posted an article headlined: «An Iranian general dies in U.S. attack, and innocents suffer.» The outlet changed the headline after it was blasted by critics including on social media. The story was eventually republished with a different headline: «As Iran and U.S. take step back from the brink, Canada grieves.»

An Associated Press spokesperson attempted to explain the situation when reached by Fox News.

“The headline was updated to more clearly describe what the story is about: Canadians struggling to come to terms with how the killing of an Iranian general in a U.S. drone strike may have led to the deaths of dozens of their citizens in a plane crash,” an AP spokesperson told Fox News.

“AP stories and headlines are routinely updated, as wire stories are. The original headline on this story when it was published yesterday evening was ‘An Iranian general dies in a U.S. attack, and Canada suffers.’ It became ‘An Iranian general dies in U.S. attack, and innocents suffer,’ when new information was added to the story. Overnight the headline became ‘As Iran and US take step back from the brink, Canada grieves,” the spokesperson continued.

Dette minner mest om et forsøk på å finne Trump skyldig, uansett omstendighetene. Først kritiseres han for selve elimineringen av Soleimani, deretter gjøres han ansvarlig for det motparten foretar seg.

Dems rush to implicate Trump for plane crash linked to Iran missile strike

Demokrater kalte elimineringen av Soleimani for mord, og omtalte generalen som en rocekstjerne.

De glemmer at Obama ble kalt «dronekrigeren». Obama tok ut rundt 3000 jihadister – ja, selv en amerikansk borger henrettet Obama. Anwar al-Awlaki ble «vaporized» av Hellfire-missiler ute i den jemenittiske ørkenen. Da sønnen dro for å se etter ham, ble også han «vaporized». Men det ble ikke i nærheten av samme ramaskrik som med Trump. Det leder en til å mistenke at uansett hva Trump gjør, vil det ikke bare bli møtt med kritikk, men med avvisning i tillegg.

Det gjelder å få norske politikere til å ta avstand fra Trump. Venstresiden er ikke vond å be, men mediene legger press på regjeringen også.

Grovt av NTB

Torsdag kl. 16.42 sendte NTB ut en melding hvor det ikke var dekning for tittelen:

Norge vil ha svar på hvorfor USA likviderte Soleimani 
NTB-Nils-Inge Kruhaug

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) vil ikke fordømme attentatet på den iranske generalen Qasem Soleimani, men venter på USAs begrunnelse.

Kravet om svar befant seg inne i journalistens hode. Han ville at Søreide skulle forlange svar, men som det fremgår av brødteksten: Søreide ville ikke fordømme, og avkrevde ikke USA noe svar.

Kruhaug polemiserer mot utenriksministeren i saken han skriver om hennes reaksjon. Det er uhørt.

Søreide kom med en «sterk fordømmelse» da demonstranter angrep den amerikanske ambassaden i Bagdad, og hun «fordømte» også Irans gjengjeldelse – rakettangrepet mot to amerikanske militærleirer i Irak.

– Det er nokså naturlig at en norsk utenriksminister fordømmer et angrep på en leir der norske soldater er, og der norske soldater kunne ha vært i fare, sier hun til NTB.

Bommer

Kruhaug er så ivrig etter å dokumentere at USA er skyldig, at han roter til hendelsesforløpet.

USAs likvidering av den iranske generalen Qasem Soleimani i Irak, som var årsaken til protestene utenfor USAs ambassade i Bagdad, vil hun derimot ikke fordømme.

Mobbens angrep på ambassaden var en reaksjon på at USA hadde drept 25 soldater fra Kataib Hizbollah. USA angrep fordi militsen hadde skutt raketter mot en amerikansk basse og drept en amerikansk kontraktør. USA hadde gjentatte ganger advart: Ikke drep amerikanere!

Journalister som Kruhaug mener utenriksministeren har en moralsk plikt til å fordømme drap. Når det er Trump som står bak, er det rubrisert som drap.

Dagsrevyens Ingerid Stenvold holdt også på å mase om USAs skyld da hun ledet Debatten torsdag. Hun hadde ikke problemer med å få medhold av Tormod Heier og Nils Butenschøn, men Søreide kan ikke si noe, da UD ikke kjenner amerikanernes begrunnelse.

Det er ingen unnskyldning at et byrå som AP gjør samme feil som NTB.

Denne kritikken fremsettes ikke i god tro. Den er destruktiv og ondsinnet.

Selvfølgelig har USA rett til å forsvare seg, og de som mener noe annet, er i realiteten på fiendens side.

At de forsøker å legge nedskytingen av et sivilt fly ved Trumps føtter, en feiltagelse iranerne ene og alene bærer skylden for, sier noe om hvor besatt de er av Trump-hat.

 

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.