Illustrasjonsfoto

I den interne nyhetsbloggen for ansatte ved Oslo Universitetssykehus annonseres det at «OUS endelig har fått en ny sykehushijab med fleksibel passform og tynnere stoff.»

– Vi fikk tilbakemeldinger fra ansatte som bruker hijab at nåværende modell ikke har vært helt optimal. Derfor har vi i samarbeid med Tekstilseksjonen og ansatte komme fram til valg av en ny hijab-modell, sier Maja Garnaas Kielland, rådgiver i Seksjon for pasientsikkerhet og likeverdige helsetjenester.

De ansatte hijab-brukerne er svært fornøyd med den nye hijaben som også brukes ved Diakonhjemmet.

– Denne hijaben er veldig fleksibel og luftig. Formen gjør at jeg lett kan tilpasse den slik jeg vil! Veldig fornøyd med den nye hijaben, sier Marukh Ul Haq som jobber som radiograf på Rikshospitalet.

Innføringen av en ny og bedre hijab er for å hindre at ansatte bruker private hijaber på jobb. Sykehushijaben kan vaskes ved 90 grader for å opprettholde hygienisk standard.

– At vi får en ny beholdning hijaber gjør at vi kan endre bestillingsrutinen for hijab og øke tilgjengeligheten for de ansatte, sier Øystein Sørensen, seksjonsleder ved Tekstilseksjonen.

– Vi håper og tror ansatte som bruker hijab blir fornøyd med fleksibiliteten denne modellen gir til å forme den slik man ønsker. Det er viktig at vi har en god modell å tilby slik at ansatte ikke bruker privat hijab på jobb. Sykehushijaben kan vaskes på 90 grader og tilfredsstiller formelle krav, sier Sørensen.

Oslo Universitetssykehus

 

Kjøp Halvor Foslis nye bok her!

Kjøp Sammenstøt mellom sivilisasjoner? her!