Oslo Sporveier skrinlegger planene om en spesialdesignet hijab til de nye sporveisuniformene som skal tas i bruk neste år. Da saken ble kjent i forrige uke varslet samferdselsbyråd i Oslo, Jøran Kallmyr (Frp), at han ville stanse Sporveiens planer om en egen uniformshijab. Ledelsen for Oslotrikken og T-banen avviser imidlertid at de har latt seg presse:

Innføringen av en sporveishijab var bare et forslag, og ikke noe vedtak, sier sporveien nå.

Ville stanse planene

Det var tirsdag i forrige uke at avisa Aften brakte bilder av de nye uniformene som trikke- og t-baneansatte skal bruke fra neste år.

Der var det også en egen sporveishijab som muslimer kan gå med hvis de vil.

Det skapte sterke reaksjoner hos sporveienes eier, Oslos samferdselsbyråd Jøran Kallmyr fra Fremskrittspartiet:

– Jeg synes det er helt greit at sporveisansatte og trikkeførere bruker hijab som en privat sak, men jeg synes det er feil å aktivt legge til rette for det ved å designe en egen hijab-uniform, uttalte Kallmyr til NRK.

Sporveiene har nå vraket det aktuelle hijab-forslaget. Sporveisuniformen får ikke en egen, spesialdesignet uniformshijab, men det skal fortsatt være tillatt for ansatte å bruke sin private hijab til uniformen:

– Det var bare et forslag, og ikke noe vedtak, sa kommunikasjonssjef i Oslotrikken, Cato Asperud, torsdag i forrige uke.

Siden har han ikke villet snakke med Østlandssendingen om saken. Men det skal fortsatt være tillatt å bruke sin private hijab til de nye sporsveisuniformene.

Kan lage hijab
Kommunikasjonssjef for T-banen, Bjørn Rydmark, gjør det også klart at sporveiene kan lage en egen hijab i samme design og farge som de nye sporsveisuniformene, dersom ansatte ber om det.

Hijaben er et tilbud, og ikke en del av uniformen, sier kommunikasjonssjef Bjørn Rydmark.

NRK: Dropper hijab-forslag