Statsminister Erna Solberg med olje- og energiminister Sylvi Listhaug og eldre- og folkehelseminister Terje Søviknes på Slottsplassen den 18. desember 2019. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix.

Det heter seg at vi lever i et moderne, sekularisert og opplyst samfunn, men gjør vi egentlig det?

Moderne er det kanskje, men hvor opplyste er man i tider hvor ord fra en tenåring som skulker skolen, veier tyngre enn fra en nobelprisvinner i fysikk – og dissens ikke tåles? Og hvor sekulært er et samfunn som gjør erstatningsreligion av alt mulig rart så snart kristentroen er hivd på båten?

Mens Grunnloven inntil bare få år siden inneholdt en utmerket bestemmelse om at minst halvparten av den norske regjeringens statsråder måtte være medlemmer av Den norske kirke, finnes det i dag en uskreven regel som håndheves av mediene om at samtlige statsråder må avsverge enhver tvil om menneskeskapte klimaendringer.

Etter at Sylvi Listhaug ble utnevnt til ny oljeminister, har Audun Lysbakken – SV-lederen som aldri har hatt en ordentlig jobb, og som ble sparket som statsråd på grunn av korrupsjon – og flere andre med fornøyelse inntatt rollen som moralistiske klima-mullaer.

For åtte år siden sa hun nemlig at det ikke er bevist at menneskelige CO2-utslipp fører til klimaendringer. I dag sier hun at klimaendringene også er menneskeskapte, uten å presisere i hvilken grad – forøvrig et standpunkt som er i tråd med det en av Italias fremste eksperter på atmosfærisk fysikk sier.

Dette er åpenbart ikke bra nok for dagens klimareligiøse. Enten gir man mennesket hovedskylden for klimaendringer, eller så er man besatt av djevelen. Listhaug må dermed gjøres til gjenstand for en slags demonutdrivelse.

I stedet for å avsverge satan og alt hans vesen, må man avsverge enhver tro på at klimaendringer i hovedsak kan være naturlige. Mennesket har gjort alt. Kanskje denne formen for dyrkelse av menneskeguden inngår i den såkalte humanetikken?

Uansett er dette i praksis blitt en ny bekjennelsesplikt – også for statsråder og folk i andre fremtredende posisjoner. Det ville ha vært mye bedre om alle som bekler offentlige verv, ble bedt om å avsverge Muhammed.

 

Kjøp «Hypermoral» av Alexander Grau fra Document Forlag her. Nå satt ned fra 299 til 210 kroner!