Demonstranter støter sammen med opprørspoliti under en protest mot Chiles regjering i Santiago den 26. november 2019. Foto: Claudio Reyes / AFP / Scanpix.

Det eneste som er viktig med FNs årlige klimasirkus COP25, er at konferansen ikke blir holdt i Chile som planlagt, men i all hast måtte flyttes til Madrid i Spania, skriver James Delingpole hos Breitbart.

Og hvorfor er det så viktig? Fordi akkurat som i Frankrike og Venezuela, har Chile tatt fyr av misnøye og protester mot konsekvensene av den grønne politikken som er innført av landets president Sebastián Piñera.

Dette er gigantkonferansen som Oslos lettvinte grønne byråd ønsket velkommen til Oslo, naturligvis helt uten å tenke på regningen (som alltid). Klimahysteriet og det fiktive «grønne skiftet» er nemlig politikk som krever endeløst med penger for å kurere et fiktivt problem, noe som rammer folk flest med stadig høyere skatter og avgifter.

I Frankrike startet opprøret med «gule vester» på grunn av høyere drivstoffpriser, og akkurat som i Frankrike svarer politiet med grov vold og gummikuler som koster folk synet. I Tyskland har bønder begynt å aksjonere med traktorer mot påståtte miljøtiltak.

I Chile startet de nasjonale protestene med at billettprisen på metroen i Santiago ble skrudd opp. Bak beslutningen lå Piñeras satsing på «fornybar energi». Han vil nemlig at landet skal bli karbonnøytralt i 2035.

Chiles totale bidrag til global oppvarming er (rent hypotetisk) 0,000015 grader. For å unngå denne tullete trusselen, har Chiles grønne regjering strødd kostbare, uforutsigelige og ineffektive vindmøller og solceller ut over hele landet, akkurat som Australia og Tyskland har gjort. Og akkurat som i alle andre land, dreper chilenske vindturbiner fuglelivet, og koster så mye at man må presse arbeiderklassen for stadig flere penger.

Vindkraft fungerer ikke. Den kutter ikke CO2 som planlagt, og kan ikke erstatte normale kraftverk, men du verden så dyrt det blir. Dette skaper «energifattigdom» overalt hvor man prøver. Hele 96 nye grønne skatter, avgifter og reguleringer har blitt innført i Chile, for noen må jo betale sluttregningen. Dermed truer det «grønne skiftet» med å omgjøre Chile til et nytt Venezuela.

I en konferanse arrangert av Heartland Institute møtte journalisten James Delingpole den chilenske ingeniøren Douglas Pollock, som med tårer i øynene fortalte om ødeleggelsene miljøvernpolitikken har påført landet hans. Du kan høre dette intervjuet her.

I mellomtiden minner jeg leserne om at dere alle tvangsbetaler typisk 1000 kroner i måneden for å bygge vindmøller i norsk natur. Det skjer gjennom den snikinnførte sekkeposten «nettleie» – som gjerne dobler strømregningen helt unødvendig. Som investering bør alle strømkunder betale 200 i måneden til Document.no som forteller sannheten, og med det bidrar til å motvirke galskapen. OK? Tusen takk.

 

Kjøp T-skjorten «for en bilfri & varmere by» her