Det canadiske flyselskapet Les Lumberjaques de Pon-Pon har besluttet at de ikke lenger skal ønske passasjerene velkommen med «ladies and gentlemen».

I Canada har vi vel strengt tatt aldri hatt hverken ladies eller gentlemen, sier en munter kaptein Roger Over, administrerende direktør i selskapet. Det kan vi likegodt innrømme først som sist.

Vi vil istedet derfor bruke «Velkommen – neanderthalere, lumberjacks, rånere, huleboere, dimwits, whatever – drit i å feste setebeltene, ta frem flintøksen, drikk deg kanakkas og klå flyvertinna på puppene! Foran i flyet finner dere en dør. Der står det «Gentlemen». Men det skal dere ikke bry dere om. Enjoy your flight!»

Canadisk flyselskap innstiller alle flygninger og går over til rohypnol

Det canadiske flyselskapet Les Aviateurs des Bois innstiller nå ellers alle avganger og legger ned hele selskapet.

Vi begynte med å ønske passasjerene velkommen med betegnelsen «levende organismer» for ikke å krenke noen, sier fungerende kaptein Tango Kaller Fox-Edvardsen. Etterhvert besluttet vi å droppe hele høyttalerannonseringen, av hensyn til eventuelle hørselshemmede. Vi kuttet også ut introduksjonen på tegnspråk og bamanankan, for ikke å krenke svaksynte. Vi kom frem til at selve flyvningen kunne oppfattes som krenkende for folk med flyskrekk. Vi bestemte oss derfor for å sette alle fly på bakken, og i stedet la passasjerene ligge fastspent i setene mens de lagde flylignende lyder og latet som om de fløy.

I dag har vi lagt ned hele selskapet og inviterer tilfeldig forbipasserende til å besøke våre lokaler hvor de kan ligge i sykesenger og få rohypnol.

Vi ser for oss dette som en løsning for hele Canada, forteller den glade flykapteinen, som ser for seg et samfunn hvor ingen vil bli krenket.

Hvor mange kan du krenke når du ligger full av dop! konkluderer Fox-Edvardsen begeistret.

 

Kjøp Kjell Skartveits nye bok her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂