Bil frakter UNRWA-materiell i Gaza. Foto: AP Photo/Khalil Hamra)

Også Østerrike har satt støtten til FNs palestinske hjelpeorganisasjon UNRWA på pause, melder landets utenriksdepartement.

Årsaken er anklagene om at ansatte i organisasjonen var involvert i Hamas’ brutale terrorangrep mot Israel 7. oktober. Det var dette angrepet som ga støtet til den krigen som nå pågår i Gaza.

Les mer om disse avsløringene i Document, se artikkel under.

Flere land har reagert med sjokk og vantro på avsløringene om at UNRWA-ansatte deltok aktivt i terroren, og flere regjeringer har derfor besluttet å innstille hjelpen til denne organisasjonen.

Sist ut er altså Østerrike:

– Vi oppfordrer UNRWA og FN til å utføre en omfattende, rask og fullstendig undersøkelse av anklagene, sier det østerrikske utenriksdepartementet i en uttalelse.

NTB-Reuters melder om saken.

Landet slutter seg med det til blant annet Storbritannia, Tyskland, USA, Australia og Canada, som også har suspendert sine utbetalinger til hjelpeorganisasjonen, som er en kritisk kilde til hjelp for folk i det krigsherjede Gaza.

Hele listen over land som har stanset støtten, ser foreløpig slik ut:

* Storbritannia * Tyskland * Italia * Nederland * Sveits * Finland * USA * Australia * Canada * Frankrike * Japan * Østerrike.

Her i landet venter mange på at også Norge lar en slik nokså sjokkerende avsløring få følger for vår pengestøtte. Norge er en ikke ubetydelig bidragsyter til (også) denne organisasjonen.

Men noen stans i den norske støtten blir det ikke, ifølge utenriksminister Espen Barth Eide (Ap):

– Situasjonen for befolkningen i Gaza er katastrofal, og UNRWA er den viktigste humanitære organisasjonen der, sier han i en uttalelse til NTB.

Dermed skal norske skattepenger fortsatt gå til å støtte det som nå virker å være avslørt som en gruppe som omfatter rene terrorister og mordere.

Les også: 

Nytimes har fått innsyn i anklagene mot UNRWA-ansatte

 

Støtt Document:

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp «Europas underlige død» her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.