Utenriksminister Espen Barth Eide. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

Mens flere land holder igjen pengestøtten til den etter hvert nokså omstridte FN-organisasjonen UNRWA, gir Norge ny støtte på 275 millioner kroner.

Det er VG som onsdag kveld melder om Norges nokså overraskende grep i saken.

Etter avsløringene om at ansatte i UNWRA faktisk deltok i terroren og massakrene mot Israel 7. oktober, har det ene landet etter det andre innstilt sin støtte til den såkalte hjelpeorganisasjonen. (Se også artikkel under om deltakelsen i terroren).

Norges utenriksminister Espen Barth Eide brenner imidlertid for støtte til palestinerne, terror eller ei.  Her skal det gis, og Norge skal åpenbart kompensere for at andre land velger å innstille pengeflommen til den terror-assosierte organisasjonen.

– Det er nødvendig å handle raskt med denne støtten, fordi flere andre land holder tilbake sin støtte og behovet er enormt, sier utenriksminister Espen Barth Eid til avisen.

NTB melder om saken.

Israel har anklaget tolv ansatte i FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger (UNRWA) for å ha deltatt i Hamas-angrepet mot Israel 7. oktober og bedt giverlandene om å kutte støtten.

Flere land har derfor holdt igjen pengestøtten den senere tiden, minst 16 land har fulgt oppfordringen.

Disse landene er blant de som ikke ville gi penger til en organisasjonen med et slikt rulleblad:

Storbritannia * Tyskland * Sverige * Italia * Nederland * Sveits * Finland * USA * Australia * Canada * Frankrike * Japan * Østerrike.

Espen Barth Eide på sin siden gjør nå sitt beste for å få disse landene til å omgjøre sin beslutning i så måte.

Men i påvente av at han klarer å overtale dem til fortsatt støtte til UNWRA, har han altså fått gjennomslag for at Norge søker sin støtte med hele 275 millioner kroner.

Les også: 

CTG avkler UNRWA og Barth Eide

 

Støtt Document:

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp «Europas underlige død» her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.