Utenriksminister Espen Barth Eide roser KrF for å ha flyttet seg i spørsmål om pengebistand til palestinere.

Utenriksministeren mener nå å se et linjeskifte hos KrF fra i fjor høst, da KrF sto sammen med Frp om å ville kutte budsjettstøtte til de palestinske selvstyremyndighetene etter Hamas-angrepet mot Israel, skriver Vårt Land.

For i forrige uke advarte KrF-nestleder Dag Inge Ulstein sterkt mot å følge store vestlige land som nå har frosset støtten til FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger (UNRWA).

I en opphetet stortingsdebatt torsdag var det bare Frp-talsmann Christian Tybring-Gjedde som ivret for at Norge burde kutte UNRWA-støtten.

KrF er ikke noe stort parti, men et viktig parti når det gjelder humanitær innsats og bistand. Jeg mener oppriktig at dette er viktig og bra å få avklart, sier Eide.

KrFs avklaring om UNRWA-kutt kom i Stortingets lange debatt om sanksjoner og boikott av Israel i forrige uke.

 

Barth Eide i forbønn for UNRWA

– Ved å kutte UNRWA-støtten nå, vil konsekvensene være for store. Dette dreier seg om livsnødvendig hjelp akkurat nå, sier KrF-nestleder og utenrikstalsmann, Dag Inge Ulstein.

Selv om minst 12 UNRWA-ansatte har bidratt i terrorangrepet på Israel, så advarer Eide sterkt mot kutt.

– Det er klokt av Ulstein og KrF å legge seg der. Dermed sørger de for at det utelukkende er Frp som mener man bør kutte i UNRWA-støtte. Det er noe vi skal ta med oss, sier Eide.

Også spørsmålet om at UNRWA-ansatte var involvert i terror 7. oktober, må ifølge KrF gjennomgås og få store konsekvenser for dem det gjelder.

– Men jeg mener like sterkt at det vil være galt å kutte i UNWRA-støtten nå. Konsekvensene vil være store for all mathjelpen. Det må finnes andre måter å følge opp UNWRA på enn å bidra til flere lidelser, sier han.

For partiet handler det heller om å styrke bistandsbevilgningene til hele regionen.

– Her er det stor forskjell på KrF og Frp. Det har det alltid vært, sier Ulstein.

 

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone!

 

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.