Stortingsrepresentant Dag-Inge Ulstein (KrF). Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Israels statsminister Benjamin Netanyahu er et hinder i seg selv for fred og løsning i Midtøsten, sier KrF-nestleder Dag Inge Ulstein.

Han sier Netanyahu gjør en stor feil når han sier nei til en palestinsk stat etter dagens krig i Gaza.

NTB melder om saken.

– Statsminister Netanyahus uttalelser står i sterk kontrast til hva andre sentrale politikere både i regjeringen og av andre toneangivende stemmer i Israel har sagt og kommunisert den siste tiden, sier Ulstein, som også er utenrikspolitisk talsperson for partiet.

Mange vil si at KrF med dette utspillet lever opp til sin nokså nye linje i Midtøsten-saken, der partiet har forlatt sin tidligere, klare støtte til Israel, og i større grad begynt å rette sin sympati mot palestinerne.

KrF var i mange år kjent som Israels støttespiller på Stortinget. Den tiden er i stor grad forbi.

KrF deler syn med partier som SV i spørsmålet om en palestinsk stat. KrFs noe justerte holdning til Midtøsten-saken har funnet sted  parallelt med at KrF i de fleste meningsmålinger havner under sperregrensen.

SVs utenrikspolitiske talsperson, Ingrid Fiskaa, ber den norske regjeringen anerkjenne Palestina umiddelbart etter Netanyahus uttalelser.

– Netanyahus uttalelser er helt uakseptable. Den eneste logiske slutningen ut fra det vi hører her er at Israels statsminister vil innføre en apartheidstat, sier hun.

Utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) kaller på sin side Netanyahus uttalelser «svært bekymringsfulle».

– Den israelske statsministerens uttalelser er i utakt med et nesten samlet internasjonalt samfunn, sier han til NTB.

Norge er nå blant de land i Europa som i minst grad viser forståelse for Israels sak, og stadig oftere opptrer som støttespiller for de krefter som står bak uroen i Midtøsten.

Les også:  

Ap’s flørt med Fatah og AKP (m-l)s infiltrasjon av UNIFIL, parallell til UNRWA

Støtt Document:

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp «Europas underlige død» her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.