Utenriksminister Espen Barth Eide (Ap). Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Norge har allerede gitt 300 millioner kroner til palestinske flyktninger i år. Nå gis det ytterligere 60 millioner, via FN.

FN står sin vane tro parat til å bistå palestinerne, og Norge er igjen fremst i rekken av givere. Denne gangen er det nødhjelp det handler om.

De første lastebilene med nødhjelp slapp inn i Gaza lørdag. Norge øker nå støtten til FNs arbeid for palestinske flyktninger, melder NTB.

Utenriksminister Espen Barth Eide forteller om støtten han gir på vegne av den norske befolkningen.

– FNs organisasjon for palestinske flyktninger (UNRWA) gjør livreddende arbeid, sier Barth Eide (Ap).

Norge øker derfor bidraget til UNRWA med 60 millioner. Dette kommer i tillegg til 300 millioner kroner som Norge har gitt til UNRWA tidligere i år, ifølge pressemeldingen.

Barth Eide er lørdag i Kairo for å delta på et internasjonalt toppmøte om konflikten i Midtøsten.

Slike toppmøter ender gjerne med felles fordømmelser av Israel, noe Norge tradisjonelt slutter seg til.

For selv om denne seneste krigen begynte med en massiv, bestialsk terrorhandling mot sivile israelere, er det igjen palestinernes situasjon medier og politikere nå er opptatt av. Det er dit både sympati og penger skal kanaliseres.

Gaza, og dermed Hamas-regimet, må støttes.

De over 200 israelske gislene som terrorgruppen Hamas holder, er det lite fokus på.

Utenriksminister Espen Barth Eides erklæring i denne forbindelse er som klippet ut av det samme manus man har benyttet i årevis:

– Dette er tidspunktet for å styrke FNs evne til å hjelpe, ikke å svekke den. Befolkningen i Gaza er avhengig av internasjonal solidaritet, sier utenriksministeren.

Mange vil mene at det nettopp er det internasjonale samfunns solidaritet (les: penger) med  Gaza, som direkte og indirekte har gjort Hamas-regimet i stand til å finansiere terroren som førte til all denne elendigheten.

Les også: 

Barth Eide sier det er usikkert hvem som står bak sykehus­angrepet i Gaza by

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.