NTB

FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger (UNRWA) er uerstattelig, ifølge FNs koordinator for humanitær hjelp i Gaza.

– Ingen organisasjon kan på noen måte erstatte UNRWAs enorme kapasitet og kunnskap om befolkningen i Gaza, sier den nyutnevnte koordinatoren for humanitær hjelp og gjenoppbygging i Gaza, Sigrid Kaag.

Hun får støtte av det amerikanske utenriksdepartementet, som sier at «ingen aktører kan bistå i like stor grad som UNRWA gjør i Gaza».

Flere land, deriblant USA, Storbritannia, Tyskland og Japan, har midlertidig stanset sin støtte til organisasjonen etter israelske anklager om at tolv av organisasjonens 13.000 Gaza-ansatte skal ha vært involvert i Hamas’ angrep mot Israel 7. oktober.

FN-organisasjonen er den største og viktigste hjelpeorganisasjonen for millioner av palestinske flyktninger i Midtøsten. Selv sier de at kutt i bistanden i stor grad vil ramme vanlige palestinere.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.