Hege Storhaug da hun presenterte boken, «Islam. Den 11. landeplage.» som skulle vise seg å bli en bestselger, med over 40.000 solgte eksemplarer. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Dagbladet mener statsstøtten til HRS kan opphøre og beskylder Storhaug og Karlsen for «mesterskap i tøv, løgn og vås». Dagbladets «vås» kjenner ingen grenser.

Statsbudsjettet for 2020 ble lagt fram på mandag, med flertallsregjering er budsjettet i prinsippet vedtatt. HRS har fått videreført sitt lille tilskudd på 1,8 mill. kroner (mot f eks Antirasistisk senter som stikker av med hele 5 mill. kroner). Det får Dagbladet til å se rødt. På lederplass utbasunerer de; «statsstøtten til Storhaug og Karlsen kan opphøre».

«Som del av statsbudsjettet er det nærmest for muselort å regne. 1,8 mill. kroner i et budsjett på over 1400 milliarder er normalt ikke et beløp som får særlig oppmerksomhet», skriver Dagbladets lederavdeling. Nei nettopp, men Dagbladet har i lang tid vært svært så opphengt i HRS og den lille «muselorten» av bevilgning.

Deretter fortsetter de gamle, velkjente frasene om et islamfiendtlig nettsted og at staten ikke bør betale for Storhaugs og Karlsens «meninger». Filter nyheter har visstnok snakket med alle stortingsgrupper, og alle utenom en, sier de ikke har noe forhold til HRS. De trenger det ikke, og har ikke tillit til organisasjonen. Dagbladet avrunder lederartikkelen med: «I tilfellet HRS er det derimot åpenbart at organisasjonen ikke leverer som forutsatt og støtten kan derfor opphøre.»

Vi vet, kjære Dagbladet, hvorfor dere blir helt krakilske når HRS blir nevnt – og for den sakens skyld Document. Det er hos HRS og Document etter hvert flere og flere søker til når de ikke orker mer av den såkalte journalistikken i gammelmediene – og ikke minst ønsker seg fakta om den samfunnsutviklingen flere og flere av oss kan observere med det blotte øye. Hvorfor skulle ellers Dagbladet bekymre seg så sterkt for damene i HRS og deres tross alt svært minimale stykke av statsbudsjettet?

«Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!