Nytt

Jessheim Storsenter evakueres etter bombetrussel den 23. september 2019. En mann er pågrepet. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix.

Jessheim Storsenter ble mandag formiddag evakuert etter en bombe­trussel mot en butikk. En mann i 20-årene fra Øst-Europa er siktet.

– Vi har kontroll på en sekk og en veske siktede hadde med seg inn på senteret. Dette håndteres av bombe­gruppa, skriver Øst politi­distrikt på Twitter.

Mannens motiv for bombe­trusselen er ikke kjent. Politiet opplyser at de er i gang med å avhør av både siktede og av vitner.

Operasjons­leder Ronny Åstein sier til NTB at mannen fremsatte trusselen mot en konkret butikk.

– Mannen var inne i butikken og leverte en lapp med et krav om en pengesum til betjeningen. Han truet med at han hadde en bombe i sekken, om han ikke fikk utlevert beløpet, sier Åstein.

Operasjonslederen ønsker ikke å fortelle hvilken butikk som ble utsatt for bombe­trusselen, men forsikrer om at betjeningen blir fulgt opp av helse­vesenet.

Politiet fikk melding om trusselen klokken 11.22. Det var vekterne ved senteret som tok kontakt med politiet.

Jessheim Storsenter ligger midt i Jessheim. Senteret har over 150 butikker og serverings­steder, ifølge senterets nettsider. Romerikes Blad melder at minst åtte politibiler og flere ambulanser og brannvesen rykket til stedet.

 
 

Kjøp Kent Andersens bok fra Document Forlag her!