Nytt

USA vil sende en mindre styrke til Saudi-Arabia for å styrke landets forsvar. Tiltaket er defensivt, ikke offensivt, understreket forsvarsminister Mark Esper fredag. USA har ikke noe ønske om å havne i krig med Iran.

Defense Secretary Mark T. Esper called the decision, which came on Friday during a White House meeting with top national security officials, “defensive in nature.” Defense Department officials said the Pentagon would deploy additional antimissile batteries to Saudi Arabia and might also deploy additional warplanes. The aircraft carrier Abraham Lincoln may extend its stay in the region as well, the officials said

Blant annet skal det sendes mannskap som kan håndtere antirakettsystemet Patriot. Saudi-Arabia har et slikt, men klarte ikke stanse noen av de omlag 20 missilene som slo inn i de to viktige oljeanleggene sist lørdag.