Nytt

To medarbeidere fra SVT Uppsala ble utsatt for steinkasting og hærverk da de skulle lage en reportasje om et islamsk senter i Uppsala. Ved 19-tiden møtte de to representanter fra DAWA-stiftelsen som eier tomten der de vil bygge et nytt senter.

Da gruppen gikk inn i skogholtet for å filme et intervju, kastet noen steiner mot dem. «Vi trodde først det var kongler – ingen ble truffet så vi tenkte ikke noe mer på det da», sier redaksjonssjef Daniel Legue.

Men da de returnerte til bilen oppdaget de at en av bilene hadde et stort hull i bakruten og at dekkene var oppskårne. De gikk så tilbake til skogholtet og oppdaget at det ikke var kongler som nesten hadde truffet dem, men steiner. De største var på størrelse med knyttnever, sa Daniel Legue.

Ingen er pågrepet i saken.

Det har vært stor motstand mot byggingen av senteret. På Facebook finnes en egen protestgruppe. Imamen er også anklaget for islamisme og systematisk barnemishandling.

En gruppe iranere har skrevet til kommunestyret for å stanse byggingen og sier at de må være anonyme for de er redde for å få en kniv i ryggen.

SVT