Foto: Wikipedia 

Den nye politistasjonen i Rinkeby i Stockholm er ment å stå ferdig høsten 2019. Politistasjonen skal huse rundt 240 ansatte. Det tok tid å få startet byggingen fordi det var ingen som ville legge inn anbud. Det var for risikabelt. Heller ikke politiet kunne tenke seg å jobbe der. Den tidligere politistasjonen ble nedlagt i 2014. De få veiene inn og ut av Rinkeby gjør bydelen enda farligere for politiet. Her er det lett å bli utsatt for bakholdsangrep og bli innestengt.

– Det är alldeles för farligt att bygga en polisstation i området, säger flera poliser som vill vara anonyma till SVT Nyheter.

– Det måste vaktas dygnet runt. Det handlar både om risk för stölder men också hot mot personalen som ska jobba på bygget.

Til slutt kom endelig byggingen igang. Byggeplassen er bevoktet hele døgnet, men det hjelper ikke stort når vekterne blir utsatte for steinkasting. Natt til tirsdag tvang noen seg gjennom portene til byggeplassen med en bil. Deretter satte de fyr på bilen som også inneholdt pyroteknikk (fyrverkeri). Politiet mistenker at angrepet har forbindelse med et stort narkotikabeslag i området tidligere på kvelden.

NB Nyhetsbyrån skriver:

Polisen misstänker att attacken på polishuset skall ha koppling till ett tidigare tillslag på måndagskvällen. Under tillslaget skall polisen beslagtagit en mängd narkotika. Enligt polisen så inträffar det realtivt ofta att kriminella element reagerar på polisens aktioner.

 

Rinkeby – en by i byen

Hm, det blir store vinduer i det nye politihuset. Selv foreslo vi ifjor noe mer praktisk:

Det er mer enn nok av avisoppslag og videoer fra tilstandene i Rinkeby. Her er en video fra politiet i Rinkeby i 2015. Det er ikke blitt noe bedre siden da.

Sylvi Listhaug besøkte Rinkeby i 2017 med et stort pressekorps. Aftenposten, som fulgte med, snakket blant annet med Mohammed fra Etiopia. Han mente at Listhaug kunne lære noe om dårlig integrering i Rinkeby.

– Det er ikke som en del av Sverige. Svenskene bor jo ikke her, svarer Mohammed.

Politikere og ledere bør slutte å splitte folk og grupper, mente Mohammad.

– Det er mer å vinne på være samlende. Vi mennesker må stå sammen hvis vi skal få det bedre og bli sterkere. Hvis vi deler oss, blir vi bare svakere.

Aftenposten lot den vellykkede innvandreren få siste ord. Dette er det samme argumentet vi nå hører om Groruddalen. De som bor der sier at vi må ikke si noe negativt. Det er så stigmatiserende. Vi må helst hverken mene eller si noe som helst. Selv ikke vi som tidligere har vokst opp der. For hva vet vel vi om hvordan ting burde være?

Dagsavisen viste så sent som i mars at de fremdeles ikke forstår noe som helst. De kalte Listhaugs besøk i Rinkeby en skandale.

Jimmie Åkesson, leder av Sverigedemokraterna, har for lengst innsett hvor det bærer. Han vil rive hele Rinkeby.

SVT   Stockholmdirekt   polisen.se