Foto: Reuters/NTB Scanpix

Den nye politistasjonen i Rinkeby i Stockholm er endelig bygget og klar til innflytting 1. september. Den gamle politistasjonen ble lagt ned i 2014. Det var ikke uten problemer å få bygget det nye politihuset, da ingen turde å bygge i området. Det kom rett og slett ikke inn noen anbud.

– Det är alldeles för farligt att bygga en polisstation i området, sier flere politi, som vil være anonyme, til SVT Nyheter.

Bygningen ble forsøkt angrepet og påtent under bygging.

– Det måste vaktas dygnet runt. Det handlar både om risk för stölder men också hot mot personalen som ska jobba på bygget.

Men etter mange forsinkelser så er politihuset endelig klart til innflytting. Nå handler det om et nytt problem: sikkerheten til politiet som skal ha bygget som arbeidsplass.

– Jag tycker att arbetsgivarna har varit duktiga här och följt upp de riskbedömningar som gjorts. Sedan återstår det såklart att se hur det blir när verksamheten flyttat hit, säger Patrik Gustavsson, huvudskyddsombud i polisområde Stockholm Nord.

De private bilene til politibetjentene skal sikres i et eget parkeringshus. Det er overvåkningskameraer overalt. Men også de ansatte som reiser kollektivt trenger beskyttelse. Politiet har satt opp en egen kveldspatrulje for å følge dem til og fra T-banen samt sikre inngangen til bygget.

– Det kan handla om att följa med till tunnelbanan eller hålla koll vid entrén, sier Jörgen Ohlsson, som er prosjektansvarlig for den nye politistasjonen.

Tryggest å ta bilder fra innsiden av bilen i Rinkeby.

Bilbrenning er populært i Rinkeby. Et helt parkeringshus med politiets privatbiler blir nok fristende for mange. Overvåkningskameraer? Det er jo bare å kle seg i svart og bruke balaklava, som de vanligvis gjør uansett.

Polititjenestebilene tar man ingen sjanser med. Her er det bygget noe som minner mest om en bunker:

Men politihuset over bunkeren fremstilles som inviterende, med en bekymringsfri politikvinne:

Dialogpolisen har erfart at det er en annen virkelighet som ikke blir hverken bedre eller borte. Men samtidig tviholder de på å opprettholde illusjonen om at de har full kontroll.

polistidningen    SVT

Kjøp Islamismen i Sverige her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.